Annons

Växjö lever inte upp till sitt gröna rykte

Insändare • Publicerad 15 augusti 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Jag är före detta Växjöbo, men bor nu i Oslo, återkommer dock till staden regelbundet som turist. Senast som förare av en helelektrisk bil. Resan Oslo-Växjö planerades med regelbundna stopp på laddningsstationer, utmed bland annat E6 och genomfördes planenligt.

Däremot kollade jag inte så noga på antalet stationer inne i Växjö utan litade på Växjös gamla rykte som grön stad. Som modern turist efterfrågar man snabbladdarstationer (50 kilowatt), om man inte vill slå upp tält och övernatta vid laddstolpen. Efter efterforskning på nätet hittades endast fyra sådana stationer i Växjö centrum. Ingen snabbladdningsstation på Samarkand, dåligt.

Annons

Första besöket på Växjös stolta energibolag blev en flopp, ur funktion den 25/7 (utan besked på stationen). Nu började det bli olidligt spännande, var det likadant på de återstående tre?

Vid besök på Lidl vid Norremark försvann all räckviddsångest, där fanns två snabbladdningsstationer, dessutom gratis. Tack till Lidl.

Jag konstaterar att Växjös gröna rykte, på denna punkt, inte motsvarar någon topplacering i Europa, snarare på plats 200, i höjd med Jönköping. Skärpning, Växjö!

Erling Magnusson, Oslo

Annons
Annons
Annons
Annons