1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vi behöver små enheter utifrån deltagarnas behov och intresse

I samband med kommunaliseringen av omsorgerna, senare delen av 1990-talet, la vi ner två stora dagcenter (Solvändan och Vallhagen) i Växjö. Samtidigt avvecklade vi några företag som endast var ute efter gratis arbetskraft. Vi byggde upp många olika verksamheter utifrån deltagarnas intressen och behov. Detta har varit och är framgångsrikt.

Nu vill man backa till förra århundradets stordrift. Detta vore förödande för alla inblandade. Växjö behöver fler små enheter utifrån deltagarnas behov och intresse. Vi vet att det är stora avgångsklasser på gymnasiesärskolan de närmsta åren. Vi skulle behöva ett nytt VITAK-projekt för att kunna utveckla och göra den dagliga verksamheten ännu bättre. De skulle kunna ställa följande frågor, för att få ett underlag till ett innovativt projekt.

Vad vill de här personerna göra? Kan kommunen fixa deras önskemål? Finns det företag och organisationer som kan hjälpa till? Inom kommunkoncernen finns säkert många intressanta arbetsuppgifter om bara viljan finns.

Till er som bestämmer: Ta fram policydokumentet för Växjös dagliga verksamhet, det håller i många år än.

Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Kennerth Björn, ordförande FUB Växjö

Läs mer

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Brand i övergiven industribyggnad i Högsby kommun. Kvinna allvarligt skadad i lastbilskrock utanför Åseda.

Superettan

Öster förlorade trots mängder med chanser: ”Det är en cynisk serie”

Trots flera heta möjligheter åkte Öster hem från Halmstad med noll poäng och noll gjorda mål. Ett tema från Östers del som är lite obehagligt bekant från förra säsongen.

Krönika

Trots förlusten lovar insatsen gott

Det kan tyckas märkligt att tycka att det ser lovande ut för Öster. Detta direkt efter en 2–0-förlust och med ett facit på en seger på tio matcher.

Företagsaffär

Affärsliv: Alvestaföretag expanderar – köper Jönköpingsföretag

Alvestaföretaget har köpt GT Hiss och El i Jönköping. ”Regionen har en stor tillväxtpotential”, säger Peter Kjellsson som är delägare och marknadschef på ALT Hiss.

Superettan

Liverapportering: Så var HBK–Öster minut för minut

Det blev ännu en förlust för Öster när de åkte till Halmstad för match, men inte att Öster bjöd upp till kamp.

Affärsliv

Konkurrensverket godkänner jätteaffären

”Absolut det största vi har gjort”