Annons

Vi behöver testa vår vårdpersonal

Vi behöver testa vår vårdpersonal för covid-19 som ett första steg för att få bukt med krisen. Tester behöver sedan göras löpande på alla vårdpersonal, framför allt akutvårdspersonal.
Debatt • Publicerad 3 april 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vårt lands vårdpersonal behöver ökad trygghet, liksom vårt lands patienter. Sverige behöver gränskontroller och testa alla som reser in i landet. Just nu handlar mycket om att ta vara på information, skapa samarbeten och ta ansvar. Vi behöver lyssna på experter men också på vår befolkning.

Ingen expert vet allt om människor, detsamma gäller för läkare och politiker. Vi behöver öppna för globala samarbeten, ta kontakt med länder som har kunskap om tester. Sydkorea har den kunskapen, USA har redan testat över 100 000 människor. Nu är det dags att ta ansvar för Sverige.

Annons

Satsa på vården och därigenom vår befolkning i samråd med experter och globala samarbeten. Just nu behöver vi titta framåt och tillsammans göra vad vi kan för Sverige. Ingen expert kommer ensam att lösa coronakrisen men fler råd och fler beslut behövs.

Edvin Sjöstrand (KD)

”Vi behöver testa vår vårdpersonal för covid-19 som ett första steg för att få bukt med krisen”, skriver Edvin Sjöstrand (KD).
”Vi behöver testa vår vårdpersonal för covid-19 som ett första steg för att få bukt med krisen”, skriver Edvin Sjöstrand (KD).Foto: Bertil Ericson / TT
Annons
Annons
Annons
Annons