Annons

Vi kvinnor måste våga och vilja ta plats

”Vikten av politiskt engagemang och ett uppdrag som fritidspolitiker tycker jag som kvinna är oerhört viktigt”, skriver Golnoush Lundén Keshavarzi (C).
Debatt • Publicerad 18 februari 2020
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Golnoush Lundén Keshavarzi skriver om vikten att engagera sig politiskt.
Golnoush Lundén Keshavarzi skriver om vikten att engagera sig politiskt.Foto: URBAN NILSSON

Medmänsklighet och att vara en kvinna, mamma, fru, kompis syster och fritidspolitiker – det och mycket mer är något jag är stolt över att vara.

Jag är stolt över att få leva och verka i en fri demokrati i ett fritt land i där den fria rösten får höras och tolereras.

Annons

Vikten av politiskt engagemang och ett uppdrag som fritidspolitiker tycker jag som kvinna är oerhört viktigt. Vi kvinnor måste våga och vilja ta plats.

Alldeles nyligen blev ett passagerarflygplan nerskjutet i det land jag en gång växte upp i. Just nu kan jag inte åka och hälsa på min far för säkerhetsrisken.

Jag vill se fler som ger sig i politiken och tar en aktiv roll för att värna över de naturliga rättigheter som inte är så naturliga för alla.

Vidhålla och stärka de liberala möjligheter som Sverige har och kan ha. Genom fler aktiva mammor, kvinnor och systrar som engagerar sig och tar över ansvaret i den svenska demokratin kommer det att bli tydligare att det går att vara en offentlig person och kunna ha ett roligt privatliv med större kvalitet.

Där kan vi tillsammans motverka rasism och sprida mer kärlek och gemenskap över det fantastiska landet som vi lever i.

Allt är inte svart och vitt, men vi måste se att Sverige är ett land med bäst välfärd i världen. Det görs mycket och det behöver göras mycket mer för att kunna fortsätta vara det toppland som vi är i dag.

Jag vill se fler som vill samarbeta för att behålla vår fantastiska demokrati. Vi kan påverka och vi måste påverka.

Golnoush Lundén Keshavarzi, Centerpartiet, Centerkvinnorna

Annons
Annons
Annons
Annons