Annons

Vi vill se ett jobbkrav för att få socialbidrag

I Alvesta kommun lever i dag cirka tio procent av invånarna på försörjningsstöd. Det är en mycket hög siffra. Jämfört med Växjö kommun som har fem procent. Vi har i dag barn som aldrig har fått se sina föräldrar gå till ett arbete.
Debatt • Publicerad 25 februari 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi Kristdemokrater vill bryta utanförskap och passivitet genom att ett motkrav ställs för att få försörjningsstöd.

Arbetskravet ska motsvara 20 timmar per vecka och omfatta den som mottar försörjningsstöd (tidigare socialbidrag) på grund av långvarig arbetslöshet och som har haft försörjningsstöd i minst tre månader.

Annons

Arbetskravet ska vara oavlönat samhällsnyttigt arbete och kan utföras inom ideella föreningar, hjälporganisationer eller kommunal verksamhet.

Arbetskravet ska inte omfatta personer som mottar försörjningsstöd på grund av sjukdom eller som uppbär annan aktivitet, exempelvis de som har ett arbete, personer som tar ut föräldrapenning, eller personer som genomgår praktik.

Kristdemokraterna i Alvesta kommun, Britt-Marie Olsson och Christer Brincner

Vi Kristdemokrater vill bryta utanförskap och passivitet genom att ett motkrav ställs för att få försörjningsstöd”, skriver Britt-Marie Olsson (KD) och Christer Brincner (KD).
Vi Kristdemokrater vill bryta utanförskap och passivitet genom att ett motkrav ställs för att få försörjningsstöd”, skriver Britt-Marie Olsson (KD) och Christer Brincner (KD).Foto: Fredrik Sandberg/TT
Annons
Annons
Annons
Annons