Vilseledande text av Kristdemokraterna

I en debattreplik den 11 maj, angående Mårdslyckeområdet i Tingsryd, skriver Birgitta Arvidsson (KD) och Anette Wiedenmarks (KD) att de är positiva till Tingsryd Resorts verksamhet. Men om deras åsikter skulle genomföras stoppar det vårt turistföretags och Mårdslyckeområdets möjligheter att utvecklas på bästa sätt.
Replik • Publicerad 14 maj 2020
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

De skriver att ”vi måste värna Mårdslyckeområdet”. Där är vi helt överens! Jag har under 40 år varit med om att värna och utveckla Mårdslyckeområdet från en liten kiosk och camping till en uppskattad resortanläggning. Tingsryd Resort har sedan köpet av campingen 2002 investerat 70 miljoner kronor i anläggningen.

Vad som gör området speciellt är att, tack vare Tingsryd Resorts investeringar tillsammans med engagerade föreningar, vi har skapat ett uppskattat rekreations- och aktivitetsområde både för kommuninvånare och turister. Utan våra verksamheter hade detta område inte alls varit lika attraktivt och välbesökt. Många av aktiviteterna hade inte funnits om Tingsryd Resort inte hade fått möjlighet att växa.

Kristdemokraternas text är vilseledande och man får uppfattningen att vårt företag vill förvärva ett stort naturområde. Birgitta Arvidsson och Anette Wiedenmark är även oroliga att området mister en del av sin attraktionskraft och att vacker skogsmark kommer tas ner.

Verkligheten är att det rör sig om en hästhage på cirka 10 000 kvm det är ett litet område i förhållande till naturområdet som är över 300 000 kvm stort! Inga ridstigar eller promenadvägar behöver ändras, inga träd tas ner. Det påverkar inte det rörliga friluftslivet, tvärtom vi får mer människor som rör sig i området. Man skapar en vackrare och mer tillgänglig natur för turister och allmänhet.

Vi är tacksamma för det stöd vi har fått från allmänheten och de flesta politiska partier i Tingsryds kommun. Vår önskan är att alla partier ska förstå nyttan med turistnäringen och det arbete vi gör för att skapa ett unikt område i Mårdslycke för alla!

Tingsryd Resort AB

Jan-Olof Colleen, vd

Jan-Olof Colleen, Tingsryd Resort AB.
Jan-Olof Colleen, Tingsryd Resort AB.Foto: Per Ohlsson