unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vindkraft raserar naturlandskapet

I en debattartikel gläds S-politiker åt att vårt paradisiska naturlandskap ska omvandlas till industriområden, allt enligt Januariavtalet som kom till i maktstridens politiska sandlåda.

Vindkraftens negativa påverkan är väl känt. Med bevarat naturlandskap och nationalparker följer, som vi upplevt senaste åren, en starkt växande turistnäring med nytt liv, inkomster och nya bosättare dit tyskar, holländare och danskar kan fly från sina industriområden med monstervindverk.

Först beslutar politiker om nollutsläpp av koldioxid. Sedan beslutar man om massiv utbyggnad av vindelen som släpper ut 15 g koldioxid/kWh mot kärnkraftens 3–5 g/kWh (OKG och Vattenfall). Det lågfrekventa ljudet från vindelen får enligt SLU renar att fly, men människor? Förutom massaker av fåglar och fladdermöss har nyligen konstaterats att i bara Tyskland utrotas 1200 ton pollineringsaktiva insekter av vindkraften (DLR). Biologisk mångfald och framtida skördar?

Vindkraften i Sverige drivs av fanatisk politisk okunskap, kostar flera miljarder kronor och kräver dessutom med nödvändighet dubbla investeringar i stabil kärn- och vattenkraft.

Hög leveranssäkerhet? Ibland ger vindkraften bara drygt en procent medan kärn- och vattenkraft räddar säkerheten. Enligt NRK (Siri Löken) meddelade statsminister Erna Solberg att norsk vindkraft på land inte längre är aktuell. Ett av skälen är just det kompakta motståndet mot det omänskliga lidandet men Kronobergs S-politiker drar ner mössan över öron och ögon och trampar på med inriktning att berika ett fåtal kapitalister och markägare.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

S skriver att vi har världens bästa elnät. Är det därför det krävs över 500 miljarder kronor för att ansluta den massivt spridda vindkraften? Läs om sydvästlänken som skulle vara klar 2015, kostat sju miljarder och med ständiga förseningar. Nytt besked: klar till vintern 2021. Alla 570 likströmskabelskarvar måste bytas ut.

Låt förnuft, kunskap, vetenskapliga fakta, ekonomisk realism och värdesättande av de paradisiska naturlandskapen som attraherar lokalbefolkning, turister och nyinflyttare styra politikens beslut.

Lars Carlsson

Lars Carlsson gillar inte vindkraft.
Lars Carlsson gillar inte vindkraft.
Foto: Mattias Mattisson

Läs mer

Komplexa frågor och en lag att förhålla sig till gör att handläggning tar lång tid

Änghultasjön

Komplexa frågor och en lag att förhålla sig till gör att handläggning tar lång tid

Regleringen kring Änghultasjön har varit en svår nöt att knäcka. Många frågor måste besvaras innan någon kan föreläggas med ett förbud.

Medan du sov: Här är nattens händelser

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Man anhållen för grov kvinnofridskränkning i Nybro kommun. Biltank uppborrad i Oskarshamn.

Polis fastnade i kollegornas gillrade fälla – misstänks för kaffestöld på polisstation

Ett paket Zoega för 38 kronor

Polis fastnade i kollegornas gillrade fälla – misstänks för kaffestöld på polisstation

Kaffestölden ledde till husrannsakan - hemma hos en polis.

Region Kronoberg: Nytt dödsfall i covid-19

Coronavirus

Region Kronoberg: Nytt dödsfall i covid-19

Det senaste dygnet har en person i Kronoberg avlidit i covid-19.

Lantbrukare hotas av böter för magra kor: ”Jag får väl slå ihjäl dem”

Jordbruk

Lantbrukare hotas av böter för magra kor: ”Jag får väl slå ihjäl dem”

Kritiserad lantbrukare om de magra korna. Han riskerar 5 000 kronor i vite för brister i djurhållningen.

Patriks allra sista prat till mamma Birgitta

Sommar i P1

Patriks allra sista prat till mamma Birgitta

”Det känns som om vi alla sitter vid hennes dödsbädd”