unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Vindkraftsutbyggnad som saknar motstycke

Trots att Kennert Danielsson i sin insändare kritiserar föreningen Vi, så har vi samma värdegrunder. Vår logotype säger: ”Vi står för förnyelsebar energi som sol, vind och biobränsle” och ”Vi önskar bara en levande och livsbejakande landsbygd att bo i”.

Vårt budskap om att säga nej tack till vindkraft som granne är omtänksamhet om Uppvidingebornas hälsa och den unika biologiska mångfald och tysta miljö som finns i Uppvidinge.

Vindkraftsutbyggnaden i Uppvidinge saknar motstycke i det tätbefolkade Södra Sverige och ingen vet vilka konsekvenser detta medför. Den storskaliga utbyggnaden är ett experiment med Uppvidingebornas hälsa och miljö som insats.

Att vindkraftverken bullrar kan ingen förneka. Välrenommerad forskning visar att det ohörbara bullret är särskilt skadligt också på mycket långa avstånd. Ingen i norra delen av Uppvidinge undkommer.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Att vindkraftverk slår ihjäl fåglar och fladdermöss kan ingen förneka. I Uppvidinge finns en unik population av kungsörn som har ett särskilt skyddsbehov. När tillståndet till Tvinneshedaparken gavs så dolde Stena förekomsten av örnarna. Därför finns inga skyddsåtgärder. Alla fladdermöss är fridlysta.

Att vindkraftverk är miljöfarlig verksamhet kan ingen förneka. Betongfundament och vingar är miljöfarliga både i nutid och framtid. Vindkraft kräver specialmetaller som utvinns i Kina med ohälsa och miljöförstörelse som följd, ofta tillsammans med radioaktivt avfall. Livscykelanalyser visar att vindkraft är smutsigare än vatten- och kärnkraft.

Naturen är våra största tillgång för besöksnäringen. Tyskar, holländare och danskar älskar den eftersom deras egen är förstörd av vindkraftverk.

Kennet Karlsson och Bengt Svensson, kassör resp. vice ordf. i föreningen Vi

Debatten om vindkraftverken går vidare.
Debatten om vindkraftverken går vidare.
Foto: Johan Nilsson/TT