Annons
Nyheter

Bruno kan inte hejda sig

”Kan du vara en duktig hund nu, Bruno?”, frågar Harry innan han går ut. Bruno nickar. Han kan. Och han vill verkligen. Men så får han syn på en tårta! Då klarar han inte längre av att vara duktig.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2014
Foto: 
Foto: 
Chris Haughton är tillbaka med en färgstark bok om hunden Bruno. Från två år.
Chris Haughton är tillbaka med en färgstark bok om hunden Bruno. Från två år.Foto: Lilla Piratförlaget

Chris Haughton är en Londonbaserad illustratör och designer, med irländskt ursprung. Hans första bok Mamma borta (på svenska 2013) handlar om en liten uggla som faller ur boet. Den finns nu översatt till fjorton språk och har fått ett stort antal priser.

Åh nej, Bruno! är en liknande skapelse. Rena ytor. Starka färger. Korta textbitar. Uppslagen bygger på balans och spänning mellan trygghet och förväntan. Bruno ser någonting – tårtan, en katt, jord - följt av hur Bruno reagerar.

Annons

De upptäckande sidorna är lugna och visar i serie hur hunden med de rörande ögonen tänker. Följande uppslag exploderar i färg. Orange, grönt, blått, rött, lägger sig i sjok i bakgrunden, vildare ju längre in i boken man kommer. Det är en enormt stilig och spännande bok, som balanserar perfekt mellan trygghet och bus – och låter läsaren vara med och tänka.

Åh nej, Bruno!

Text och bild: Chris Haughton

Översättning: Gunilla Halkjaer Olofsson

Förlag: Lilla Piratförlaget

Läs också: Ge järnet, Ina av Tore Renberg och Øyvind Torseter.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons