Annons
Nyheter

Katarina Kieri: Månkan och jag har en hemlighet

En hemlighet kan vara så mycket. Förtroliga ord. En sak. Eller någonting helt annat. Hur som helst är en hemlighet kanske det finaste man kan ha. Och mest ömtåliga. För tänk om den avslöjas. Vad händer då?
Nyheter • Publicerad 13 februari 2014
Foto: 
Emma Virkes bildcollage kan göra det mest vardagliga intressant.Foto: Magnus Liam Karlsson
Emma Virkes bildcollage kan göra det mest vardagliga intressant.Foto: Magnus Liam KarlssonFoto: magnus liam karlsson
Katarina Kieri står för texten i Månkan och jag har en hemlighet.Foto: Magnus Liam Karlsson
Katarina Kieri står för texten i Månkan och jag har en hemlighet.Foto: Magnus Liam KarlssonFoto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Månkan och jag har en hemlighet är titeln på en ny bilderbok om just det. Katarina Kieri skriver fram en varm jagberättelse om den där uppspelta känslan av att ha en hemlighet, i det här fallet rör det sig om ett ting. Dock är nog det största för huvudpersonen att dela hemlisen med någon.

Det är en enkel berättelse som med få ord driver fram en spännande båge, en oroande konflikt och en mycket stark vänskap. Höjdpunkten i boken är dock bildcollagen.

Annons

Emma Virke, som delvis utbildat sig till journalist och fotograf i Kalmar, för samman foto, tidningstexter, måleri och mönster på ett sätt som till och med gör utspilld frukostkräm intressant. Med skarpa former och häftiga kompositioner bildar hon miljöer minst lika spännande som själva hemligheten. Och bland detaljerna på varje uppslag finns mycket att upptäcka.

Jonna Fries

Månkan och jag har en hemlighet

Text: Katarina Kieri

Bild: Emma Virke

Förlag: Rabén & Sjögren

Läs också: Maximillian och Minimillian av Klara Persson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons