Annons
Nyheter

Martin Widmark: Trollkarlens bok

Trollkarlens bok är den trettonde i ordningen om monsteragenten Nelly­ Rapp. Serien inleddes 2003 med Monsterakademin. Sedan dess har Nelly stött på många besvärade personer och kluriga problem.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2014
Monsteragenten Nelly Rapp
Monsteragenten Nelly RappFoto: 
Foto: 

Nu är hon på väg på fiske­semester med kompisen Ville, men på tåget får hon ett meddelande. Eller rättare sagt ett nytt uppdrag. Det är den lilla staden Spöövik som visar tunga resultat på missnöjesbarometern och nu behöver hjälp. Varför drabbas invånarna av olycka? Har baronen och hans mamma på slottet något med det hela att göra? Och går det att vända allt till det bättre?

Vänskapen mellan Nelly­ och Ville får dem att utvecklas som personer och söka sig till möjliga lösningar. Christina Alvners svartvita bilder skildrar deras resa ur omväxlande perspektiv. De ligger nära texten, men låter detaljer lekfullt ta form i bakgrunden.

Annons

Martin Widmarks text är, som i de tidigare böckerna, satt med stora bokstäver, lätt att avkoda, men ändå fylld med spänning. De korta kapitlen har ett starkt framåtdriv, dock är de något förutsägbara.

Trollkarlens bok

Text: Martin Widmark

Bild: Christina Alvner

Förlag: Bonnier Carlsen

Läs också: Häxor i tunnelbanan av Martin Olczak och Anna Sandler.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons