Annons
Nyheter

Tolv övernaturliga berättelser

Mårten Melin ligger bakom böcker som Jävla Lucia (2007) och Jag är Love (2012). Nu släpper han en samling berättelser under titeln Liksom helt magiskt.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2014
Foto: 
Mårten Melin skriver om ett gäng 13-åringar som hamnar i märkliga situationer.
Mårten Melin skriver om ett gäng 13-åringar som hamnar i märkliga situationer.Foto: Maria Lindberg

Mårten Melin ligger bakom böcker som Jävla Lucia (2007) och Jag är Love (2012). Nu släpper han en samling berättelser under titeln Liksom helt magiskt. Den handlar om tolv 13-åringar, som hamnar i minst sagt märkliga situationer.

Här finns Elina som träffar en kille av en annan art, Albin som hamnar i skottlinjen för en vuxen Amor, Julia som brottas med osynliga döda, och en kille som genom en lysande glipa i väggen kan ta sig in i andras drömmar. Bland annat.

Annons

Melin skriver rakt och har ett fängslande driv. Här finns inga transportsträckor eller trassliga sidospår. Detaljer antyds inledningsvis och växer snabbt till avgörande bitar. Dialogerna är avskalade och slagkraftiga, och relationerna präglas av intressanta svängningar.

Historierna är lika olika sinsemellan, som karaktärerna de befolkas av. Här finns saker och personer för alla att tjusas av och identifiera sig med. Det övernaturliga är bokens gemensamma nämnare, men Melins skildringar är så fint avstämda att det känns som om allting skulle kunna vara på riktigt.

TONÅR

Liksom helt magiskt

Författare: Mårten Melin

Förlag: Rabén & Sjögren

Läs också: Barnkolonin av Kerstin Lundberg Hahn.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons