GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fascinerande för finsmakare

Inte en deckare i ordets egentliga betydelse. Fast det mesta som bör vara med när det handlar om noir och hårdkokt finns ändå med.
Nyheter • Publicerad 16 december 2014
Foto: 

Daniel Hånberg Alonso – författarens hela namn – har inte skrivit en deckare i ordets egentliga betydelse. Fast det mesta som bör vara med när det handlar om noir och hårdkokt finns ändå med. En regelrätt deckare men där reglerna placerats i en annan ordning – ja, tidsordning. 

Josef Block, huvudperson och (märkligt nog) alltid 37 år, är en ”metatemporal” privatsnok. Block kan förflytta sig i tiden. Så praktiskt, att kunna ta ett kliv bakåt och vara med när brottet begås. Som till 1903, då klientens farfars farfar, mördas genom att dränkas i öl. Eller när Block utreder mystiska dödsfall vid olika konserter från 2011 och bakåt till 1898.

Bokens sex fall/berättelser utspelar sig i Stockholm, där författaren har gjort noggrann research i tider och miljöer. Fascinerande! En finsmakardeckare!

Bengt Eriksson

Block - En deckare ur balans i tiden

Författare: Daniel Hånberg Alonso

Förlag: Mogwai 

Mathilda Muul
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.