Annons
Nyheter

Alla imponeras av Växjö Lakers

Nyheter • Publicerad 30 mars 2011

Det är nära nu.

Nära, men ändå så långt borta.

Annons

Kvalserien är serien där allt kan hända, där punkteringar kommer på upploppet, där sista porten oförklarligt grenslas och där bensinen kan ta slut 40 meter från mållinjen.

Fyra omgångar återstår och 13-åringen Växjö Lakers Hockey Club har slagläge, ligger i pole position, har matchboll – använd vilken metafor du vill, läget är och förblir detsamma. Åtminstone ett antal timmar till. Då vet vi om Lakers tagit ytterligare ett steg framåt eller tvingats ta sitt första steg tillbaka.

Oavsett vilket: Hela hockeysverige är djupt imponerat av Smålands representant i kvalserien. Jag lovar er: det finns inte ens en taifare eller trojan som inte innerst inne känner antingen ett styng av avund eller erkänner för sig själv att Janne Karlssons gäng imponerat från omgång 1 den 15 september.

Lakersmannen verkar ha gått in i sin statistiska bubbla. Fick bara skumma frågor om vissa lag som gått ut och misslyckats i går under vår sms-växling.

Trojamannen däremot. Han genomgår något märkligt. Trojamannen är som han låter: extremt Trojafixerad och gillar Växjö Lakers ungefär lika mycket som vi andra gillar senapsgas.

Döm om min förvåning när han i går skrev så här i ett sms:

Har följt resultaten slaviskt och känt mer och mer att jag hoppas att Lakers tar steget. Betyder det att jag har accepterat Troja som en lillebror och hoppas på ett framtida samarbete klubbarna emellan. Jag tror det. Såg den fantastiska matchen i går och ska även försöka skaffa biljetter till onsdagens match. Det vore fantastiskt med ett lag från Växjö i elitserien. Vad är det som händer med mig?

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons