Nyheter

Anna Bergendahl och Röglekoden

Nyheter • Publicerad 14 mars 2010

På söndag smäller det. Kvalserien startar och Lakers inleder mot AIK hemma. Jag vänder mig nu till alla Lakersanhängare i allmänhet och Lakers musikansvarige i synnerhet. Vid det här laget känner ni säkert till att jag fysiskt påverkar Lakers resultat så jag ber er – ta mig på allvar.

Jag ställer helt enkelt frågan rätt ut:

Vill ni ha upp Växjö Lakers i elitserien redan i år?

Tänk över frågan lite.

Om ni svarar ett ärligt ja på den ber jag er att fortsätta läsa. Om inte, läs inte vidare. Då blir hela serien ointressant på grund av ny farlig information.

Jag har nämligen hittat ett prejudikat, en sorts hemlig kod, för hur man lägger plockhandskarna på plats ett eller två i kvalserien. Och det är här ljudkillen kommer in.

Efter djupgående studier över hur skånska elitseriekvalande spelare hanterar pressen och vilka okonventionella vapen som kan användas i strid utan motståndarens vetskap har jag funnit det: Melodifestivalen och kvalserien står i förbund med varandra.

Eftersom jag är speciellt upplyst har jag sett eldskriften och lagt ihop hypotenusorna i min hjärnas psykedeliska dubbeltriangel. Svaret är något som för hemliga hockeyforskare är känt som Röglekoden.

Hur då?

Hur lyckades Rögle, trots typ en seger på de sista 24 matcherna i elitserien förra säsongen, så pass enkelt rensa hjärnorna och klara nytt ES-kontrakt?

Svaret: Malena Ernman .

Så fort den magiska telefonröstningen svängde om alla resultatlistor likt en Katrinastorm hade Rögles ljudkille – efter en seansliknande upplevelse – hajat poängen.

– Ernman in the shit. Ernman it is, tänkte han.

Lagom till premiären laddades därför La Voix som måljingel i erkänt akustiska Lindab. Därefter hade man segern som i en Pandoraask.

Rögle ångvältade sig med detta hemliga vapen fram till en säker elitserieplats. Det var operapop kväll efter kväll när Bandyklubben hade gäster.

Titta på hemmamatchmönstret:

4–2 Leksand

5–1 AIK

3–2 SSK

4–3 VIK

Sedan var Rögle definitivt klart för elitserien.

Därpå rubbades cirklarna.

Efter 3–5 mot Växjö Lakers i sista hemmamatchen.

En slutsats som är allmänt vedertagen i hockeyforskarkretsar när något sådant händer är att förtrollningen är bruten och att turen övergår till det lag som lyckades bryta den.

Alltså: Växjö Lakers ljudansvarige bör genast och utan att passera gå tanka in Anna Bergendahls This is my life i datorn och spela den – och INGEN annan – så fort en Lakerspuck letar sig förbi linjen mellan stolparna.

Återigen: gratis kunskap. Men farlig.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.