Annons
Nyheter

Comebackinlägg: Plus- och minusligan

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2012

Efter exakt en månad är jag tillbaka i den silkeslena verkligheten igen efter att ha varit inne i min mörka skrivargrotta och färdigställt (nästan i alla fall) mina två senaste bokprojekt. Eremiten tänker därmed bli lite social igen och knattra iväg blogginlägg i ett jämnare flöde än tidigare.

Hockeysäsongen är i full gång så varför inte börja med en plus- och minuslista direkt?

Annons

+ + +

Troja . En blandning av hemvävt och välscoutat, lite samlad rutin av hur man vinner utan att imponera och så en touch av kollektiv harmoni toppat med lite flax. Där har du den magiska formeln på hur mindre bemedlade klubbar lyckas i hockeyallsvenskan.

+ +

Experterna . Sällan har så många experter haft så rätt som hittills under den här säsongen. Tabellerna i elitserien och allsvenskan speglar, med ytterst få undantag, de tips och förutsägelser som uttalades strax före seriestart. Luleå och HV toppar enligt tipsen elitserien och AIK är – precis som alla trott – till synes helt hjälplöst i botten. Med vissa negativa undantag (Djurgården, SSK) och positiva (Troja, Oskarshamn) ser det ungefär ut som alla trott även i allsvenskan.

+

Calle Söderberg . I en elitserie där målen ibland tycks komma i andra hand är det oerhört befriande att se att det fortfarande finns lirare som hittar in bakom de defensiva backlinjerna och förbi de feta målvaktsskydden. Nio baljor på sju matcher. Underbart, Calle!

_ _ _

NHL-konflikten . Det är precis omöjligt att känna empati i den här stinkande konflikten, känner ni det? Det är helt omöjligt att tycka synd om någon annan än de verkliga offren: fansen, de anställda som bevakar ligan, gräsrötterna som har banklån att tänka på. Att mångdollarmiljonärer tjurar för att de inte får lite mer mångdollarflis den 25:e varje månad är en enda stor skam. Det mest pinsamma av allt är att vissa spelare skyller allt på NHL-pampen Gary Bettman när Bettman själv är den kanske största anledningen till de galopperande spelarlönerna senaste 20 åren.

_ _

Noll procents potens i powerplay . Hej doktorn! Kan man få Viagra utskrivet som hockeylag? Mvh Växjö Lakers

Annons

_

Djurgården . Mesta mästarna har blivit klubben som kanske snart enbart kan leva på ljuva minnen och vars nutid och verklighet måste ge en känsla av en mardröm som aldrig tycks ta slut. Stockholmshockeyn som så sent för ett år sedan kokade av eufori får nu ta stående räkning varje vecka. Tragiskt.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons