Annons
Nyheter

Hockeyårets höjdpunkt

Nyheter • Publicerad 10 mars 2011

Vad gör man när ens litterära sidoprojekt är signerat, klart och lagt på posten i ett expressbrev?

Svar: koncentrerar sig på kvalserien.

Annons

Varuppe på på Atleticum i dag under Växjö Lakers fyspass medan Alex plåtade inför kvalseriestarten.

Stämningen i gymmet var mycket uppsluppen. Det märks att speluppehållet kommit lägligt. Skavanker har läkts. Kroppar och knoppar har fått ägna sig åt lite andra saker än puckar och plexiglas.

Samtidigt: ingen är nöjd, ingen är alltför glad, alla fokar på det som startar på måndag.

– När vi förlorade första matchen ifjol kände vi nästan att vi tappade chansen. Så är det inte. Rögle förlorade sina tre första matcher när de gick upp. Så tänkte vi inte i fjol, men det gör vi i år, sa Daniel Åhsberg .

Gustav Hjalmarsson var inne på samma sak.

– Vi blev klara för kvalserien i näst sista rundan i fjol och då kände man en stor glädje över att ha gått dit direkt. Den glädjen har vi inte haft i år. Den glädjen ska komma nu, sa Gurra.

Oscar Alsenfelt var den ende som inte deltog i fyspasset. Men det var bara av godo. Oskar befann sig nämligen på is för att köra för fullt tillsammans med bland andra Henrik Evertsson .

– Henke var ju målvaktstränare en gång i tiden. "Hur gick det egentligen för Växjö Lakers målvakter när du var målvaktstränare" brukar jag fråga honom, sa Janne Karlsson med ett clownflabb, sittande på en motionscykel.

? ? ?

Det är så nära nu, men man kan inte ta på det.

Annons

Det är verkligen lugnet före stormen. På måndag smäller första raketen. På tisdagen kommer nästa, då den allsvenska serien drar igång. Därefter stiger nio trestagsraketer till luften fram till den 8 april.

Det är mäktigt att tänka på det.

Hockeyårets bästa tid är här.

Det är nu och inte förr eller senare vi ska njuta fullt ut.

? ? ?

Karlskrona har skaffat sig ett jätteläge. Vinner man en av två mot Gute är det klart för drömkvalserie mot Tingsryd. Vi kan sannolikt även tipsenligt räkna in Huddinge och Hästen i det gänget och i lövderbyt är det klar fördel Haparanda.

Det ska bli otroligt intressant att se hur division 1-lagen står sig i förhållande till Kronoberg.

? ? ?

Inget ont om vare sig Alsenfelt eller Krizan – men det känns som att en Viktor Fasth i nuvarande form i en Växjötröja hade fixat elitserieplatsen på egen hand. Hans kroppsspråk är otäckare än någonsin.

Och i HV är det något som verkligen inte stämmer. Det märks på alla inblandade. Undrar vad det är som hänt.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons