Nyheter

Okänt medlemsantal i Lakers

Nyheter • Publicerad 3 juni 2010

Blev lite förbryllad under Växjö Lakers årsmöte, med tanke på att frågetecknen ibland ven som pilar genom luften. Jag fick själv fråga efter vilket som blev årets totala resultat (förening+bolag) eftersom detta inte redovisades för de församlade medlemmarna (rätta mig gärna om jag har fel, ni som var där).

Siffrorna jag fick (plus 700 k före och minus 250 k efter avskrivningar) redovisades muntligt för mig. Det skulle vara kul att se dem även på papper. Inte för att jag inte tror på riktigheten i uppgifterna utan för att det borde vara en självklarhet och en service gentemot medlemmar och media (årsbokslut är ju offentliga handlingar).

Bokslut och redovisningar är krångliga saker – inte minst för mig själv – och jag tycker att alla föreningar borde vara övertydliga när de redovisar all sorts ekonomi. Det tjänar de på.

En annan sak som fick mina känselspröt på helspänn under årsmötet var när frågan om Växjö Lakers medlemsantal kom på tal. Ingen kunde svara och Öman förklarade att detta berodde på att man haft en datorkrasch. Inte heller här ställdes en enda motfråga från medlemshåll.

Jag passade på att ta upp tråden i dag.

– Han som ansvarade för medlemsuppgifterna jobbade ideellt åt oss och hade all medlemsinformation på sin dator. Sedan kraschade den. Vi hade den inlämnad hos en datafirma men det gick inte att återskapa informationen, svarade Öman.

Hade ni inte gjort några säkerhetskopior?

– Nej.

År 2010?!

– Så är det. Tyvärr.

Därför vet ingen hur många medlemmar Växjö Lakers har. Pinsamt är bara det lilla lilla förnamnet. Nye Roger Johansson får nu till uppgift att försöka upprätta ett nytt medlemsregister. Roligare kan man ha.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.