Nyheter

På Finlandsturné med Lakers – del 3

Nyheter • Publicerad 31 augusti 2012

Träningsdag för Lakersspelarna. Arbetsdag för mig, som jobbat from dusk til dawn med att intervjua spelare och skriva artiklar till den kommande hockeybilagan i Smålandsposten.

Det är sista natten här på idrottsinstitutet i Kisakallio och som Tomikallio uttryckte saken härom kvällen:

– Jag hade hellre bott mitt i centrala Helsingfors.

? ? ?

Dagens Janne Karlsson handlar om relationer.

Janne:

– Det är inte sant att folk skiljer sig för lätt. Problemet är att folk gifter sig för lätt.

? ? ?

I morgon avfärd mot Lukko där matchen spelas klockan 17.30 svensk tid. I en arena som tar 5400 borde man väl kunna förutsätta en existerande pressläktare och åtminstone ett bredband via klassisk LAN-kabel.

Brad Moran spelar och det ska bli kul att se om han kan få snurr tillsammans med Reddox och Alex Johansson . Däremot tror jag inte att Växjö kommer att ha en suck mot Lukko. Två fys- och två ispass under en och samma dag – som dessutom råkar vara dagen före match – är kanske inte bästa uppladdning om det viktiga är att dra in fler puckar i mål än motståndaren. Fast nu är det träningsfajt och därmed är resultatet i vanlig ordning helt ovidkommande.

? ? ?

Ska intervjua Vampola i morgon. Han medgav tidigare i dag att han känner sig sliten. Han har fortfarande lite feber och en infektion i kroppen som inte vill ge med sig, berättade han.

? ? ?

Hupp.

AIK slår ut CSKA Moskva.

Bra.

Precis som jag sa till Sjöholm i går (är osäker på om han höll med mig): Vi behöver EN superklubb i svensk fotboll, som kan utmana ute i Europa och sätta Sverige på kartan. AIK har redan Friends Arena, Sveriges största upptagningsområde och Sveriges bästa publik. Om ett gäng miljardärer pyntar in 500 miljoner till spelarköp är vi där.

Skitsamma att jag inte är AIK-sympatisör. Det skulle främja svensk fotboll om det fanns ETT bra lag som alltid vann, enligt Lex FC Köpenhamn eller Lex Rosenborg.

? ? ?

Hashtaggarnas hashtagg: #lakersfinland

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.