Nyheter

Tack, Bengan!

Nyheter • Publicerad 23 maj 2010

Nu har Bengan varit så bindgalet sur och varit det så länge att media ger honom skit för allt han gör.

Till viss del tycker jag att det är orättvis kritik mot honom i tidningarna i dag angående tjeck-time-outen. Men det vi ser är följderna av en avskruvad kork till en andeflaska, en ackumulerad irritation, en uppdämd medial vrede som släpps fri och bara forsar fram okontrollerat.

Min egen kritik mot Bengan ligger fast på ett djupare och mer långsiktigt plan: Bengan har inte på något enda litet plan utvecklat svensk landslagshockey, snarare har han avvecklat vissa delar av den. Att förbundsgubbarna, som borde ha bäst insyn av alla i landslaget, valt att inte se alternativt valt att förtränga gör att de heller inte är utan skuld.

Skönt ändå med dagens time-out efter 19.59, som bevisade att Bengan har en hel del kvar i sitt humorförråd. En rolig slutvinjett minns man alltid, oavsett om avsnittet man just sett varit mediokert. Därför säger jag: tack Bengan!

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.