unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Alla samhällsgrupper kan hamna i alkoholproblem

Replik till IOGT-NTO:s debattinlägg från den 11 augusti. Politiken behöver synas i sömmarna.
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Sverigedemokraterna instämmer med IOGT-NTO i kritiken. Märkligt nog syns Isak Folcker (MP) bland undertecknare. Isak sitter i nämnd för Miljöpartiet i Växjö. Han kritiserar sina egna när han missar att MP ingår i det blågröna styret i Växjö

Remus Wilson (MP) kritiserade som konstnär hur Kultur- och Fritidsnämnden agerat gentemot konstnärerna. Remus Wilson satt själv i berörd nämnd vid tillfället. Isak Folcker har efterträtt Remus Wilson i Kultur- och Fritidsnämnden och kritiken visar att de har svårt att hålla reda på stolarna.

I Nämnden för arbete och välfärd syns en oroväckande populistisk attityd i hantering av alkohollagen. Sverigedemokraterna lägger vikt vid tillämpning av alkohollag och påtalar nämndens väsentliga kostnader för behandling av missbruk. Vi hävdar utan fördomar att alla samhällsgrupper kan hamna i besvär av alkohol. Även teaterbesökaren.

Vänsterpartiet liksom SD motsatte sig den 29/4 brott mot alkohollag och bristande ansvar med ökad tillgänglighet till alkohol i frågan om PM & Vänners utökade tillstånd för servering av alkohol till frukost. Senare röstade V den 20/5 för ett yttrande av kritiserat tillstånd givet PM för pausservering vid Kronobergsteatern. Svaret på varför kom när V beviljade motsvarande avtal den 10/6 till Wibrovski and Partners AB (Kafé de Lux). Konsekvens i Vänsterpartiets behov att följa alkohollag och hindra tillgång var som bortblåst.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Oliver Rosengren (M) delade på sin instastory att ” SD som enda parti inte vill att Växjöborna ska få dricka vin på teatern”. En direkt lögn. Sverigedemokraterna har i skriftlig reservation gjort klart att vi värnar företagens utveckling. Vi anser däremot inte att kommunpolitikerns roll är att åsidosätta väsentlig lagstiftning. Om lagen enligt Oliver Rosengren är ”gammal och förlegad” är det politikern på riksdagsnivå som har till uppgift att anpassa den.

Pernilla Wikelund (SD), ledamot Nämnden för Arbete och välfärd

Christer Svensson (SD), Växjö Kommunfullmäktige

Läs mer

Växjötränaren vill se förändring: ”Måste bli tuffare”

Innebandy

Växjötränaren vill se förändring: ”Måste bli tuffare”

Generalrepetitionen återstår – sedan väntar allvaret för Växjö Vipers.

Femårsplan för vägar skjuts fram

underhåll

Femårsplan för vägar skjuts fram

Kommunen behöver en plan för underhållet av de kommunala vägarna. Tekniska avdelningen ska redovisa en sådan för kommunstyrelsen i oktober i år.

Seger i Ljungby – nu väntar SM-final för Lammhultsryttare

Ridsport

Seger i Ljungby – nu väntar SM-final för Lammhultsryttare

Laget tog hem totalsegern i Folksam Ponnyallsvenskan.

Dramatik när Växjöföraren tog nya segrar

Motor

Dramatik när Växjöföraren tog nya segrar

Det blev en intensiv och händelserik helg i Porsche Carrera Cup för Lukas Sundahl.

Sparkrav: Fler miljonbesparingar - trots miljoner i statsbidrag

Lessebo

Sparkrav: Fler miljonbesparingar - trots miljoner i statsbidrag

Statsbidragen har haglat över Lessebo kommun. I år har rambudgetbeslut försenats, bland annat för att invänta fler. Ändå föreslås nya miljonbesparingar för nämnderna.

Lycka till, Löfven!

Ledare

Lycka till, Löfven!

Det är de som skall övertygas om att det är nyfascistiskt att vilja ha ett volymmål.