Annons

Anmärkningsvärt av Mårtensson (C) och Peltola (C)

Tack Gusten Mårtensson (C) och Elizabeth Peltola (C) för er insändare i ett ämne som är aktuellt för oss politiker och för näringslivet i Älmhults kommun.
Replik • Publicerad 12 september 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pontus Haglund (M).
Pontus Haglund (M).

Med bakgrund av tidigare kritik angående hyressättningen för centrumnära lokaler och den nuvarande relationen mellan kommunen och näringslivet ställde jag en relevant fråga kring hyressättningen och om dessa ansågs vara marknadsmässiga. Jag fick svar att man ansåg det, och Peltola (C) meddelade även att ett översynsarbete pågår, vilket ni även tar upp i insändaren – tack.

Att man inte har full koll på kontraktsdetaljer tycker jag är rimligt, men med tanke på den tidigare kritiken från både näringsidkare och våra företags intresseorganisationer borde man rimligtvis som kommunalråd med fokus på näringslivsfrågor vara insatt i de delar som gör att det skapas en viss friktion mellan kommunen och näringslivet.

Annons

Jag tycker att det är anmärkningsvärt att både Elizabeth Peltola (C) och inte minst Gusten Mårtensson (C) som trots allt ska lägga +25% specifikt på näringslivsfrågor i sin roll som kommunalråd, ställer sig frågan i insändaren, citat: ”Man kan därför undra vems ärenden Haglund med flera går”.

Ja, det kanske var magstarkt av mig att ställa dessa till synes ömma frågor. Arbetet med att få igång, förbättra och utveckla näringslivet i Älmhult borde vara högsta prioritet för de styrande politikerna, speciellt för Mårtensson (C).

Pontus Haglund

Älmhultsmoderaterna

Annons
Annons
Annons
Annons