Annons

Antalet gängkriminella har ökat till ohanterbarhet

Slutreplik: SD svarar på S:s replik ”Fängelserna är fulla på grund av mer resurser till polisen” i Smålandsposten den 1 februari.
Replik • Publicerad 4 februari 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Befolkningsmängden i Sverige har ökat snabbt men varken polisresurser eller fängelseplatser har tillåtits öka och anpassas efter förändringen”, skriver Christer Svensson (SD).
”Befolkningsmängden i Sverige har ökat snabbt men varken polisresurser eller fängelseplatser har tillåtits öka och anpassas efter förändringen”, skriver Christer Svensson (SD).Foto: Johan Nilsson/TT

En gång i tiden var vi svenskar nöjda. Det var före tiden då Palmes regering i mitten av 1970-talet beslutade att vi skulle ändra från arbetskraftsinvandring till bidragsinvandring. Det mångkulturella experimentet har tärt på Sveriges resurser under snart 50 år. Det kommer ta lika lång tid att återställa, förutsatt att viljan finns därtill.

Att fängelserna är överfulla beror på att den importerade brottsligheten har ökat lavinartat på grund av öppna gränser och antalet gängkriminella ökat till ohanterbarhet. Ändå slipper många brottslingar undan genom att hålla sig gömda och vistas illegalt i landet. Befolkningsmängden i Sverige har ökat snabbt men varken polisresurser eller fängelseplatser har tillåtits öka och anpassas efter förändringen. Tvärtom.

Annons

Att utländsk polis hjälpt till att frihetsberöva många kriminella har gått de tre företrädarna för S förbi. Om enbart svenska medborgare satt i buren hade fängelserna räckt till mer än väl. 

Att utbyggnaden av kriminalvården nu äntligen börjat är glädjande men den räcker inte långt. Att tidigare regeringar stängt ner fängelser och minskat antalet platser vill man inte låtsas om.

Tullverksamheten lider av för låg bemanning och fortfarande har personalen för liten befogenhet.
 Vad som behövs för en mer effektiv kontroll och övriga nödvändiga satsningar kommer förhoppningsvis att klargöras när pågående utredning är klar framåt sommaren. Om sedan dessa nödvändiga satsningar verkligen kommer att göras av nuvarande regering är en helt annan sak.

Hur många fler utanförskapsområden vill S skapa innan ni är nöjda? Med dagens politik sker ingen förändring för regeringspartiet S. Ack och ve...

Christer Svensson (SD), kommunfullmäktigeledamot, Växjö

Annons
Annons
Annons
Annons