Annons

Bygg station vid Arenastaden

Lördagen den 13 januari tog 700 (!) supportrar ett abonnerat tåg från Växjö ner till Malmö för att se matchen mellan Lakers och Redhawks. Väl framme i Malmö är det bara en kort promenad innan man är framme vid Malmö Arena.
Insändare • Publicerad 3 maj 2018
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Signaturen Arenabesökare tycker att det borde byggas en tågperrong närmare arenorna i Växjö.
Signaturen Arenabesökare tycker att det borde byggas en tågperrong närmare arenorna i Växjö.Foto: Lena Gunnarsson

Varför gör vi inte samma sak i Växjö? Vi har ju en fantastisk möjlighet till detta när järnvägen bara går 250 meter söder om Arenastaden. Tänk en perrong för tågstopp vid järnvägen bakom nuvarande Visma/K-Rauta.

Supportrar från hela södra Sverige skulle lätt och bekvämt kunna ta sig till Arenastaden för att se sitt lag möta Öster IF, Växjö DFF, Växjö Lakers eller Växjö Vipers.

Annons

Människor från Norrköping i norr, Göteborg i väster, Malmö i söder eller Kalmar i öster skulle bara hoppa på ett tåg, gå 250 meter och sedan vara framme i södra Sveriges mest expansiva och bästa arenastad för att se fotboll, ishockey, innebandy, friidrott, konserter, mässor eller utställningar.

Nu med bland annat Icon-skrapan, det planerade ”Stairway to heaven”-huset, handelsområdet I-11 och Arenastaden kommer området växa och expandera med ännu fler arbetsplatser, bostäder, konferenslokaler, hotell etcetera. Då blir det också nödvändigt med bra och lättillgängliga kommunikationer för anställda, idrottsutövare, supportrar eller pendlare. Frågan är väl snarare om vi inte har råd att utnyttja den närbelägna järnvägen?

Vilka ekonomiska värden kommer Handelsområdet och Arenastaden med alla dess arbetstillfälle, aktiviteter och möjligheter gå miste om utan denna möjlighet?

Gör en perrong vid järnvägen söder om handelsområdet, anlägg ett gångstråk parallellt med Sambandsgatan de 250-metrarna upp till Arenastaden med en gångtunnel under Storgatan in till arenaområdet.

Gör Växjö Arenastad till Sveriges närmaste bortamatch.

Arenabesökare

Annons
Annons
Annons
Annons