Annons

Centern driver Sverigedemokraternas politik i Växjö kommun

Replik på Centerpartiets debattinlägg den 31 januari om kött eller fisk och vegetarisk varje dag i skolans matsalar.
Replik • Publicerad 1 februari 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Centerns skolmatsförslag är egentligen SD:s, anser SD.
Centerns skolmatsförslag är egentligen SD:s, anser SD.Foto: Pontus Lundahl/TT

Centerpartiets företrädare med Andreas Olsson i spetsen slår sig för bröstet hur duktiga partiet är för skolans matsalar. Vi Sverigedemokrater håller med skribenterna på samtliga punkter. Det kan vi lätt göra eftersom det är vårt förslag C vill göra sken av är deras eget.

Det som inte framkommer i debattinlägget är att C röstade nej till vårt förslag förra mandatperioden som är exakt detsamma som C nu går fram med. Det man heller inte nämner är att Alliansen för Växjö också har svängt 180 grader i frågan och går fram med samma förslag. C hade lugnt kunnat sitta still i båten och fått igenom sina förslag utan att ingå hemliga avtal med Socialdemokraterna.

Annons

Anledningen att C röstade ner vårt förslag om mer kött och fisk i skolan är dels att MP satte sig på tvären, dels att förslaget kom från oss i SD. Betydligt fler av C viktiga frågor hade man fått igenom i blågula Växjö än vad man någonsin kommer få med den så kallade överenskommelsen med S. Dessutom kommer inte ett enda förslag som C får igenom synas i någon budget den här mandatperioden. Anledningen är helt enkelt att man inte lägger något budgetförslag.

Vi Sverigedemokrater driver också att våra äldreboende ska bli serverade kött eller fisk och vegetarisk varje dag i veckan. Om det skriver inte C ett enda ord. Glömde man det eller ingick inte det i överenskommelsen med S?

Alexander Harréns (SD), ledamot servicenämnden

Romeo Petersson (SD), ersättare servicenämnden

Christer Svensson (SD), politisk sekreterare

Annons
Annons
Annons
Annons