GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dags att lägga käbblet åt sidan i Uppvidinge

Regeringskrisen i Uppvidinge förvånar nog ingen särskilt mycket. Vi ska dra oss till minne att efter valet 2018 gick Socialmoderaterna ihop och plockade alla ordförande- och viceordförandeposter i den politiska organisationen. Detta var ett fult knep för att stänga ute andra politiska partier från inflytande. Dessa två partier ihop med vänstern (tills de lämnade majoriteten) har haft fullt ansvar för den politik som förts under mandatperioden. Alla sagor har ett slut, så även denna oheliga allians.
Debatt • Publicerad onsdag 06:00
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är dags att lägga käbblet åt sidan i Uppvidinge kommun, tycker Patrik Davidsson.
Det är dags att lägga käbblet åt sidan i Uppvidinge kommun, tycker Patrik Davidsson.
Foto: 

Nog om det gamla och om vad som har varit eller inte. Nu måste man blicka framåt. Jag är övertygad om att det finns politiker i Uppvidinge som vill ha lugn och ro, och lämna käbblet bakom sig. Min övertygelse är att kommunen behöver stabilitet och långsiktighet, med breda lösningar och mindre populistiska utopier. Jag som har stått vid sidan av politiken och ägnat mig åt näringslivet, och ja även kärlekslivet, kan inte annat konstatera än att käbblet måste få ett slut. Det går inte att bygga en trygg och stabil kommun om populismen från vissa partier får flöda fritt, utan den göder bara politikerförakt. Det är hög tid att de seriösa politiska partierna hjälps åt att hitta konkreta och hållbara lösningar för kommunens bästa.

Ingen har egen majoritet och då måste man vara beredd att kompromissa, ge och ta samt lägga gammalt skit bakom sig. Vad som händer nu i den politiska organisationen står skrivet i stjärnorna. Jag är dock övertygad om att Uppvidinges rykte måste byggas upp genom politiker som vill, vågar och inte är rädda för att ta i. Stämpeln av att vara en kommun med tokiga politiker som mest käbblar och köper ut tjänstemän kan bara de som är förtroendevalda tvätta bort.

Jag vet att det finns många goda krafter som brinner för att göra kommunen bättre både bland politiker, våra engagerade tjänstemän, personal och medborgare. Genom historien har vi sett att de stora partierna alltid kunnat hitta vägar framåt, även i svåra situationer.

Patrik Davidsson (C), Alstermo

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.