GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det mesta har blivit sämre i Sverige!

Katarina Brännström (M) svarar Malin Lauber (S) och Magnus P Wåhlin (MP) (Smålandsposten den 11/10)
Replik • Publicerad 15 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Mikael Persson

Det som Malin Lauber (S) och Magnus P Wåhlin (MP) skriver i sitt svar när jag är orolig för samhällsproblemen, är god dag yxskaft. Att skylla på Moderaterna och påstå att jag ”gömt mig bakom en sten”, slänger mig med hårda ord, ”svartmålar” och ”har hög svansföring” är oförskämt, när det enda jag gör är att beskriva verkligheten i Sverige. Har ni bara klyschor, eller ser ni inte verkligheten?

Ni nämner inte ett enda problem, ni skriver lamt om några ”utmaningar”, inget om gängkriminaliteten som finns i Växjö, inget om rekordmånga dödsskjutningar som också har hänt i Växjö. Hur menar ni när ni skriver att ni ”fattat beslut för att få bukt med brottsligheten”? Det sorgliga är ju att stort sett allt har blivit sämre senaste åren. Ni skriver om trygg uppväxt och bra skolgång, när ungdomar rånas mer än någonsin och var fjärde elev inte kommer in på gymnasiet. Att många av dessa ungdomar rekryteras till kriminalitet är ett stort samhällsproblem och leder till den stora arbetslösheten. Det är ju för den här verkligheten en budget läggs. Familjeveckan, som kostar 3,5 miljarder årligen, tre gånger mer än vad regeringen satsar på polisen, lär nog inte blivit verklighet då en majoritet i riksdagen är emot, men ändå menar Lauber och Wåhlin verkligen att mer ledighet är rätt?

EU:s mest generösa flyktingpolitik är skälet till många av samhällsproblemen. En politik som ni väldigt ovilligt ändrade, vi minns ju alla hur Åsa Romson grät i TV när Öresundsbron stängdes i november 2015. Vi minns när Löfven sa ”i mitt Europa bygger vi inga murar”, sen stängdes gränsen. Det blir därför märkligt när Lauber och Wåhlin skyller på moderaterna. Faktum är ju att vi moderater ändrade vår migrationspolitik efter valet 2014 och erkände verkligheten, det gör ju inte ni ens nu.

Vi moderater är beredda ta ansvar på riktigt. Vi satsar mer än regeringen på många områden, på fler poliser, fler åklagare och fängelseplatser, alla straffrabatter ska bort, vi lägger tak på bidrag för att det ska löna sig att jobba och mycket mer.

Att Sverige behöver ett nytt ledarskap blir än mer uppenbart med Laubers och Wåhlins försök till bortförklaringar.

Katarina Brännström (M), riksdagsledamot

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.