GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En unik möjlighet att påverka

Vart fjärde år är det kyrkoval och på söndag är det dags. Att rösta i kyrkovalet är att ställa upp för de nästan 6 000 medlemmar i Kommunal som jobbar inom Svenska kyrkan.
Debatt • Publicerad onsdag 06:00
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mahlin Bergman, ordförande Kommunal Sydost.
Mahlin Bergman, ordförande Kommunal Sydost.
Foto: pressbild

Genom det här valet har vi tillsammans möjlighet att påverka deras arbetsvillkor. Det handlar om att de anställda ska ha en bra arbetsmiljö. Exempelvis kompetensutveckling, bra ledarskap och arbete mot diskriminering.

Jag röstar i kyrkovalet för att vi medlemmar i Kommunal som är anställda i Svenska kyrkan ska få de allra bästa arbetsgivarna som vi kan få de kommande åren. Jag röstar för att vi ska ha en bra arbetsmiljö, schyssta villkor och bra arbetsgivare. Jag röstar i kyrkovalet för en öppen folkkyrka som tar ställning för alla människors lika värde, oavsett kön, sexuell läggning eller vart man kommer ifrån. Svenska kyrkan har 5,8 miljoner medlemmar och stor betydelse för många människor i vardagen, både i glädje och i sorg. Då ska alla vara välkomna.

Förtidsröstningen i kyrkovalet är igång och det går att rösta fram till valdagen den 19 september. Jag hoppas att du som är medlem i Svenska kyrkan använder din möjlighet att påverka. Varenda röst räknas.

Mahlin Bergman, avdelningsordförande Kommunal Sydost

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.