Annons

Fackförbundet i debatt: Höj lönerna – medicinska sekreterare är för lågt värderade

Bristen på medicinska sekreterare gör att läkare kan lägga mindre tid på patienterna, skriver fackförbundet Vision i en debattartikel på SMP Opinion.
Debatt • Publicerad 5 maj 2023 • Uppdaterad 10 maj 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Arbetsgivare och politiker måste nu inse allvaret i risken att tappa kompetens och ta ansvar för att uppvärdera yrket medicinsk sekreterare”, skriver Vision.Foto: Isabell Höjman/TT

Det är brist på medicinska sekreterare i nästan hela landet. Det leder till att läkare och sjuksköterskor behöver lägga mer tid på administration i stället för att ägna sig åt patienterna. Det är hög tid att uppvärdera yrket medicinsk sekreterare genom bättre villkor och en skyddad yrkestitel.

Bristen på medicinska sekreterare är stor i nästan hela landet. Enligt Statistiska centralbyrån har 73 procent av samtliga arbetsgivare inom hälso- och sjukvården svårt att bemanna sina verksamheter med erfarna medicinska sekreterare och 67 procent har svårt att hitta nyutexaminerad personal.

Annons

En viktig orsak till den tuffa situationen är att yrket medicinsk sekreterare är alldeles för lågt värderat. Utbildningen omfattar två års heltidsstudier på yrkeshögskolan. Ändå har medicinska sekreterare en lägre genomsnittlig månadslön än personer som bara har gymnasieutbildning. 2021 var medellönen i yrket 28 900 kronor. Lönerna är sammanpressade och skillnaden i lön mellan en nyutexaminerad medarbetare och en erfaren är liten.

Även arbetsmiljön brister. En ny undersökning bland Visions medlemmar visar att arbetsbelastningen är hög och att mer än var femte har så mycket att göra att de behöver dra in på lunchen, arbeta över eller ta med jobbet hem minst en dag i veckan. Trots att arbetet kräver en hög koncentration saknar många möjlighet till ostört arbete. Sjukfrånvaron inom gruppen är en av de högsta på arbetsmarknaden.

Arbetsgivare och politiker måste nu inse allvaret i risken att tappa kompetens och ta ansvar för att uppvärdera yrket medicinsk sekreterare. Det krävs flera åtgärder:

1. Bättre löneutveckling. Medicinska sekreterare är för lågt värderade sett till utbildningsnivå, yrkeskompetens och ansvar. Det måste löna sig att bli skickligare i yrket.

2. Hållbar arbetsmiljö. Medicinska sekreterare måste få en bättre arbetsmiljö med möjlighet att arbeta ostört på arbetsplatsen.

3. Skyddad yrkestitel. Regeringen behöver tillsätta en utredning om skyddad titel för yrket medicinsk sekreterare. En skyddad titel kommer att säkra kompetensen och göra yrket mer attraktivt.

4. Fler utbildningsplatser. Antalet utbildningsplatser måste öka för att råda bot på personalbristen.

Arbetsvillkoren för medicinska sekreterare måste förbättras skyndsamt så att fler söker sig till yrket och väljer att stanna kvar. Fler medicinska sekreterare bidrar till en mer effektiv och patientsäker hälso- och sjukvård – Vision bidrar gärna i arbetet kring hur vi når dit.

Julia Karlsson, medicinsk sekreterare och vice ordförande i Vision Region Kronoberg Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision

Annons
Annons
Annons
Annons