Annons

Fasar för att bli gammal i Växjö kommun

Något jag förundrat mig över är, hur kan omsorgen i Växjö kommun varje år vara underfinansierad? Vad utgår man från för siffror och beräkningar? Vem bestämmer var? Statistiken visar väl ändå att vi blir fler äldre år för år. Att vi 40-talister är många kommer väl inte som någon överraskning. Friska är vi också.
Insändare • Publicerad 2 mars 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nya tekniker inom sjukvården gör också att vi är många som överlever högt upp i åldern, trots svåra sjukdomar. Därmed ökar också insatserna kring vårdbehov hos äldre, när många inte klarar eget boende. Ett boende är ju inte svårt att få tag på idag. Kommunen har flera tomma lägenheter stående, eller hur var det? Pengar och LOV var det visst som ställer till det för kommunen.

Det finns mycket annat intressant att läsa på kommunens hemsida.

Annons

Trevligt när man läser att Växjö kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där man ska främja arbetsklimat, bygga på delaktighet, jämställdhet, mångfald samt se till medarbetarnas trivsel.

Men främjar det arbetsklimatet/miljön med en chef som pekar med hela handen? Personal och anhöriga ska inte tro att de kan påverka besluten.

Medarbetarnas trivsel? Där kan man börja med en schemaöversikt. För varför ska jag en vecka arbeta sex dagar och nästa vecka två dagar. Om personal är anställd på 80 procent av en heltid (37 timmar i veckan) så ska man arbeta 29,60 timmar varje vecka. Varför ska jag då arbeta övertid vissa veckor och alldeles för lite i en annan vecka?

Time Care och årsarbetstid borde aldrig ha fått finnas. Det sliter onödigt hårt på den personal som finns kvar, samtidigt som man tvingas jaga arbetstider på ledig dag.

Det är inte utan att man fasar för att bli gammal i Växjö kommun. Trött, sliten personal, och vart tar jag vägen om jag blir ett vårdkolli?

Jane Knudsen, f.d. Uska i kommunen

”Det är inte utan att man fasar för att bli gammal i Växjö kommun”, skriver Jane Knudsen.
”Det är inte utan att man fasar för att bli gammal i Växjö kommun”, skriver Jane Knudsen.Foto: Pontus Lundahl/TT
Annons
Annons
Annons
Annons