GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

För Centerpartiet gäller att samarbete ger bättre resultat än polemik

Centerpartiet är övertygat om att det är mitten av svensk politik som är bäst för landet och Kronoberg. Det är ingen nyhet för Katarina Brännström och Suzanne Frank.
Replik • Publicerad 19 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Per Schöldberg (C).
Per Schöldberg (C).Foto: Tova Lyrén

Susanne Frank och Katarina Brännström (M) replikerar vårt senaste inlägg (Smålandsposten den 14 oktober). Moderaterna är väl medvetna om hur det parlamentariska läget ser ut på riksplanet. Minns regeringsbildningsprocessen efter valet 2018. Det var mängder av talmansrundor och 134 dagar av ovisshet, där ansvaret vilade tungt på alla att lösa en mycket svår situation. Man kan spekulera. Om inte Moderaterna hade backat i valet 2018, när övriga allianspartier gick fram eller höll sina mandat, kanske bilden varit en annan. Det var inget lätt beslut. När vi väl bestämmer oss så gäller det tills annat anges. Ett nävaslag är ett nävaslag!

Vi är beredda att samarbeta både högerut och vänsterut för landets bästa baserat på vad väljarna ger uttryck i valet. Men, vi baserar inte ett regeringsunderlag på Vänsterpartiets ekonomiska politik eller Sverigedemokraternas politik vars värderingar är helt skilda från vår värdegrund. Vi är övertygade om att det är mitten av svensk politik som är bäst för landet och Kronoberg. Det är ingen nyhet för Katarina Brännström och Suzanne Frank.

Vi är glada att det finns många beröringspunkter mellan Moderaternas och Centerpartiets förslag för landsbygden som kan leda till kloka och framåtsyftande beslut framöver. Många lokala och regionala samarbeten är talande exempel på det. Vi kommer fortsätta arbeta för äganderätten i skogen, vi kommer fortsätta utveckla service, vi arbetar aktivt för att ge människor möjlighet att förverkliga sina livsprojekt på landsbygden och allt annat som ligger i vårt partis DNA. Med detta finner vi denna debatt avslutad för vår del, men vi återkommer gärna i andra sammanhang.

Per Schöldberg, riksdagsledamot (C), Kronoberg

Andreas Håkansson, distriktsordförande (C), Kronoberg

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.