GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förhalad nybyggnation av särskola i Åseda

Det var en salig soppa som C, SD och KD ställde till på fullmäktige i Uppvidinge i onsdags.
Debatt • Publicerad 5 december 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jan Wernström (S).
Jan Wernström (S).Foto: Annika Niquet

De lyckades med hjälp av V att förhala nybyggnation av en ny särskola i Åseda.

Åseda har F–9 som den enda skolan i kommunen. Teknisk chef och verksamhetschef för särskolan uttalar sig mycket positivt för ett nybygge på Åsedaskolan. De berättade sakligt och de har även varit sakliga på både KS och och BUN:s nämndsammanträde då det har getts stor tid för frågor. Trots detta driver SD igenom ytterligare en förskjutning av bygget. Med begäran om att man behöver mer kunskap. Vi riskerar både böter och högre byggkostnader.

Jag skriver detta bara för att kommuninvånarna ska vara medvetna om vad de eventuellt har röstat på. V lade ner sina röster. Vilket var detsamma som att även de stödjer SD förslaget precis som C och KD. Mycket väl medvetna om resultatet.

Detta bygge som jag så väl försvarar gynnar de svagaste och mest utsatta i samhället. Som det ser ut nu så har de de absolut sämsta lokalerna i kommunen. Definitivt inte anpassade för sin verksamhet och det missgynnar barnens utveckling.

Här visar sig ideologin och okunskapen mycket tydligt. Om fyra år är det val igen och under den tiden hinner de riva ner kommunen ännu mer.

Att SD inte vill bygga har man visat tydligt under resans gång men att C och KD tillsammans med V röstar ner förslaget om nybygget gör mig orolig över vart deras ideologi tagit vägen.

Jan Wernström (S), ordförande Barn och utbildning, Uppvidinge.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.