Annons

Gängen knäcker kommunen

”Vi ska knäcka gängen” har det hörts till leda från regeringshåll liksom från kommunens företrädare. Vi måste klämma åt gängen är senaste formuleringen från KSO i Växjö. Man beklagar och fördömer handlingar vilket är klen tröst till drabbade anhöriga. Statistiken från Växjö kommun säger att det varit fyra dödsskjutningar senaste 30 åren. Statistiken säger dock inget om framtiden. Efter den kallblodiga avrättningen i Araby följer kommunledningen utvecklingen noga heter det. Bättre vore om vi ledde utvecklingen.
Debatt • Publicerad 18 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Så länge daltandet fortsätter är det gängen som knäcker kommunerna, skriver Sverigedemokraterna.
Så länge daltandet fortsätter är det gängen som knäcker kommunerna, skriver Sverigedemokraterna.Foto: Mikael Fritzon/TT

Det finns ett 40-tal kriminella klaner i Sverige. Ingen av dess klaner finns i Växjö kommun. Inte vad Säpo känner till eller nämner i sin rapport. De så kallade gängen är nog så allvarliga bekymmer för kommunen. Vi har en polis som inte kan använda sina tyngsta vapen, som ideligen kommer till korta för regeringens senfärdiga lagar.

Kriminaliteten av i dag är ett resultat av den slappa invandringspolitiken som fördes för 20 år sedan. Den höga invandringen vi haft senaste åren ser vi effekt av först om 20 år när nästa generation växt upp. Så länge vi har regeringsföreträdare som Märta Stenevi (MP) som visar sin okunskap om klaner kommer vi definitivt inte knäcka några gäng.

Annons

Vi Sverigedemokrater i Växjö kommun har lagt motioner om kameraövervakning i Linnéparken och i centrum. Samtliga partier emotsatte sig våra förslag. Ja, man var till och med irriterad över att vi lägger återkommande förslag om trygghetsskapande kameraövervakning. Vårt förslag att införa ordningsvakter i kommunen fick tummen ner. Ska vi krossa gängen kan vi inte avvakta med att utreda trygghetsvärdar.

För att överhuvudtaget komma på banan måste samtliga partier inse allvaret med tillståndet som Sverige och Växjö befinner sig i. Före 1990-talet fanns inga utanförskapsområden. I dag har vi ett 60-tal och då har ändå kriterierna ändrats för att få ner själva antalet. Till dess vi har Europas lägsta arbetslöshet och Europas lägsta kriminalitet i form av dödsskjutningar ska asylinvandring och anhöriginvandring stoppas. Återvandring kommer bli en valfråga.

Det rapporteras om tystnadskulturer från kommuner. Enkäter visar att socialsekreterare från Kronoberg har undvikit att ingripa mot kriminella. När Sverige är ett av Europas starkaste fästen med införsel av narkotika och vapen är det stora belopp att flytta fram sina positioner för klaner och gäng. Så länge daltandet fortsätter är det gängen som knäcker kommunerna.

Christer Svensson (SD), Kommunstyrelsen

Pernilla Wikelund (SD), Nämnden för arbete och välfärd

Annons
Annons
Annons
Annons