GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inga löner i Region Kronoberg ska ligga under riksgenomsnittet

Region Kronoberg har i flera år haft som devis att vara en attraktiv arbetsgivare. För att verkligen vara det i verkligheten och inte bara i teorin krävs flera delar, av vilka bra arbetsvillkor och en hållbar arbetsmiljö kan betraktas som de främsta.
Debatt • Publicerad 28 september 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Elvedin Basic

I dag råder stor konkurrens om medarbetare framför allt inom vård- och omsorg. Bristen på utbildade med rätt kompetens är stor och spås inom flera yrkeskategorier, exempelvis sjuksköterskor, bli större framåt. I konkurrensen med kringliggande regioner, kommuner och privata aktörer behöver Region Kronoberg göra mer för att stå ut och vara det självklara valet av arbetsgivare.

Lönen är inte allt men en oerhört viktig del för många vid val av arbetsgivare. Ska Region Kronoberg lyckas behålla befintliga och rekrytera nya medarbetare krävs därför att vi inte bara i ord utan också i lönekuvertet visar att vi uppskattar vår personal och deras insatser.

Socialdemokraterna vill att alla som arbetar i Region Kronoberg ska ha löner som ligger minst över riksgenomsnittet inom yrket. Därför har vi lämnat in en motion om att regionen bör kartlägga lönenivåerna för att sedan i samverkan med berörda fackförbund tar fram handlingsplaner för hur de yrkeskategorier som ligger under riksgenomsnittet i lön ska nå minst riksgenomsnittet inom överskådlig framtid.

Inga löner under riksgenomsnitt är en rimlig ambition och viktig grund att bygga vidare på om Region Kronoberg menar allvar med att vara en attraktiv arbetsgivare. Detta innebär inte att vi kommer nöja oss där, men det är en viktig början.

Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen och regionstyrelsens personalutskott

Peter Freij (S), ledamot i regionstyrelsens personalutskott

Helen Bengtsson (S), ledamot i regionstyrelsens personalutskott

Robert Olesen (S), ersättare i regionstyrelsens personalutskott

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.