unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kärnkraft bästa kraftkällan anser SD

Sverigedemokraterna svarar på Lennart Adell Kinds insändare i Smålandsposten.
Två av fyra reaktorer på kärnkraftverket RInghals har nu avvecklats. Kärnkraften är det mest ekonomiska och ­hållbara alternativ som finns, skriver Sverigedemokraterna.
Två av fyra reaktorer på kärnkraftverket RInghals har nu avvecklats. Kärnkraften är det mest ekonomiska och ­hållbara alternativ som finns, skriver Sverigedemokraterna.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Allt fler länder bygger kärnkraftverk för att man insett att fjärde generationens kärnkraft är framtidens säkraste elförsörjning. Sverige går i motsatt riktning och avvecklar ytterligare kärnkraftverk. Kärnkraften är det mest ekonomiska och hållbara alternativ som finns och vindkraften ska endast ses som marginellt komplement till elförsörjningen, menar Sverigedemokraterna.

Oavsett vad SD Växjö debatterar om svingar Lennart Adell Kind likt en väderkvarn sina ogrundade påståenden. Vi ger rätt i att falska påståenden inte har plats i debatten. Tråkigt nog finns det få sanningar i Adells replik.

Donald Trump framhålls som falsk men få presidenter har lika framgångsrikt som Trump fått medborgare i arbete och gjort ekonomin starkare än Europas. Adell missförstår. Energiproduktionen av vindkraftverkens rotorblad minskar med 50 procent när 1200 ton insekter flyger in verken skrev vi. Vilket Adell gör till en långsökt jämförelse med golfbanor.

Utan subvention är vindkraften olönsam. Samtidigt beskattas kärnkraft hårt för att framställas som olönsam. Politiskt maktspel är klimatkatastrof för framtidens barn! Stabilt hållbar elförsörjning uppnås med att tillvarata energi och reducera skadan av redan brutet och undangömt farligt kärnavfall.

Utan kraftiga protester från lokalbefolkning som i Uråsa kommer globala jättar som BayWa R.e massproducera vindkraft över Sverige. Främst för tyska elkunder. Ju fler verk desto högre utsläpp av koldioxid och desto fler kungsörnar och oskadad natur som stryker med. Att vindpinade Uråsabor möts av tystnad från kommunen beror på okunskap hos kommunalråd. Växjö köper aktier i värmländska vindkraftverk medan man fem i tolv säger att det inte är lämpligt på hemmaplan i Uråsa.

Conny Lindahl, Christer Svensson och Per Nilimaa (SD)