GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KD i Alvesta förbättrar arbetsmiljön för omsorgspersonal

Inför budgetförhandlingarna i höstas med Moderaterna och Liberalerna, fick vi i Kristdemokraterna med två av våra hjärtefrågor, nämligen att sätta upp takskenor för takliftar i alla lägenheter i kommunens äldreboenden och att ta bort de delade turerna.
Insändare • Publicerad 28 januari 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Britt-Marie Olsson (KD) och Christer Brincner (KD) skriver att Kristdemokraterna är det parti i Alvesta kommun som vill förbättra arbetsmiljön för omsorgspersonalen.
Britt-Marie Olsson (KD) och Christer Brincner (KD) skriver att Kristdemokraterna är det parti i Alvesta kommun som vill förbättra arbetsmiljön för omsorgspersonalen.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta kommer göra att arbetssituationen för personalen förbättras avsevärt. För närvarande används mest golvliftar. De tar stor plats inne i omsorgstagarens lägenhet, de är tunga att köra för personalen och de sliter på personalens axlar och rygg.

Taklift är ett mycket mer lättarbetat arbetsredskap och ett tryggare sätt att förflytta sig för omsorgstagaren.

Vi fick också igenom förslaget om att ta bort de delade turerna för personalen i omsorgen, bland annat på äldreboenden och hemtjänst.

Vi tillför mer pengar för att kunna anställa mer personal, om det behövs, för att personalen även i fortsättningen ska få arbeta var tredje helg.

Vi vill inte försämra för personalen så de blir tvingade att jobba fler helger än vad de gör nu.

Vi är det parti i Alvesta kommun som vill förbättra arbetsmiljön för omsorgspersonalen.

Det är ni värda!

Kristdemokraterna i Alvesta kommun

Britt-Marie Olsson

Christer Brincner

”Vi tillför mer pengar för att kunna anställa mer personal, om det behövs, för att personalen även i fortsättningen ska få arbeta var tredje helg.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.