KD i Växjö deltar inte i samarbetet med Sydafrika

Växjö kommun har nu utsett de politiker som kommer att deltaga i ett samarbete med den sydafrikanska kommunen JB Marks Local Municipality. Kristdemokraterna i Växjö kommer inte att vara en part i det här samarbetet.
Debatt • Publicerad 7 mars 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Orsakerna är flera men naturligtvis är den nära relationen mellan den sydafrikanska regeringen och den ryska regimen huvudorsaken.

Samarbetskommunen i Sydafrika styrs för närvarande av det sydafrikanska regeringspartiet ANC och för Kristdemokraterna är det en självklarhet att vi inte ska ha ett samarbete med en motpart som inte tydligt fördömer den ryska invasionen, talar om att "stärka de redan blomstrande relationerna mellan Sydafrika, Ryssland och Kina” och sist men inte minst genomför gemensamma militärövningar med den ryska marinen.

Jon Malmqvist (KD)

Foto: Urban Nilsson
”Orsakerna är flera men naturligtvis är den nära relationen mellan den sydafrikanska regeringen och den ryska regimen huvudorsaken.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.