GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommer det att gå bättre med hyresrätterna?

Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Efter att ha utsatt skolan, sjukvården, kärnvägen, posten, elnätet och apoteken för marknadsexperiment, finns det då någon som tror att det kommer gå bra med hyresrätterna? Det är redan i dag betydligt dyrare att hyra än att äga sin bostad. När det gäller exempelvis fattigpensionärer, som ofta används som argument i andra sammanhang, så är det få partier som bryr sig om att de flesta fattigpensionärer hyr sina bostäder, precis som de med lägst inkomst brukar göra. Varför ska de riskera att få ännu dyrare hyra?

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet

Varför riskera att de med lägst inkomst får ännu dyrare hyra? Den frågan ställer Jerker Nilsson (V).
Varför riskera att de med lägst inkomst får ännu dyrare hyra? Den frågan ställer Jerker Nilsson (V).
Foto: Vilhelm Stokstad / TT

"När det gäller exempelvis fattigpensionärer, som ofta används som argument i andra sammanhang, så är det få partier som bryr sig om att de flesta fattigpensionärer hyr sina bostäder, precis som de med lägst inkomst brukar göra."

Läs mer