unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Magstark anklagelse mot oroade kommuninvånare

Det är sannerligen magstarkt av den före detta lokalpolitikern Lars Edqvist att anklaga de kommuninvånare som oroar sig för hur planerade vindkraftparker kommer att påverka deras vardag för egoism.
Jon Malmqvist skriver att Kristdemokraterna ser med oro på den nuvarande regeringens ambition att luckra upp och ta bort det kommunala vetot gällande etableringar av vindkraftparker.
Jon Malmqvist skriver att Kristdemokraterna ser med oro på den nuvarande regeringens ambition att luckra upp och ta bort det kommunala vetot gällande etableringar av vindkraftparker.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att dessutom komma med dessa anklagelser utifrån en relativt privilegierad tillvaro och boendes i Växjö tätort där man säger nej till 42 meter höga master gör anklagelsen än mer graverande.

Växjös landsbygd är en central del i arbetet med att skapa en välfungerande och välmående kommun. Kristdemokraterna ser med oro på den nuvarande regeringens ambition att luckra upp och ta bort det kommunala vetot gällande etableringar av vindkraftparker och ser det som ett oacceptabelt ingrepp i det kommunala självstyret.

Thomas Gür, bland annat medgrundare till Kvartal och Bulletin, har en devis som lyder ”Hellre häcklare än hycklare”. Jag tycker att det är en bra devis och vill påminna Lars Edqvist om när han för några år sedan anklagade Kristdemokraterna för att vilja ”sprida ett lager gift över hela jorden” när vi ville nyansera debatten om ekologiska livsmedel. Lars skrev detta inlägg från Madeira – kanske var det till och med så att han hade flugit dit från den i hans kretsar så förhatliga Växjö flygplats.

Jon Malmqvist, ordförande Kristdemokraterna Kronoberg

quote
Växjös landsbygd är en central del i arbetet med att skapa en välfungerande och välmående kommun.

Läs mer