GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nej till miljonrullning i namndebatten!

Vid tiden för beslutet av fusionen av de två bostadsbolagen ingick vi i ett samarbete med Blågröna Växjö. För oss i Allians för Växjö (M, KD, L) var det viktigaste att få igenom den betydande besparing som det ger att ha ett bolag i stället för två bolag. Centerpartiet ställde då krav på att bostadsbolagets namn skulle vara Vidingehem, vilket vi därför fick ge vika för. Samarbete kräver ibland kompromisser.
Replik • Publicerad 25 januari 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Oscar Appelgren

Vi i Allians för Växjö har varit överens från början. Namnet Växjöbostäder är ett namn som representerar hela kommunen. Vidingehem är däremot ett samlingsnamn på ett antal socknar, som dessutom ingick i en annan kommun. Satsningar på landsbygden behövs, men det görs inte via namnet, utan i de uppdrag och instruktioner som berört bolag får.

Även om mindre summor redan har lagts på namnbyte, går det inte att jämföra med den miljonrullning som namnbytet kommer att innebära om det inte stoppas i tid. Vi är måna om att vända på varje krona, något som majoriteten inte verkar vara lika intresserad av. Därför går vi nu fram med vår motion. Inte minst i ekonomiskt kärva tider bör sunt förnuft råda och vi ser ingen vinst i att lägga stora summor på ett namnbyte som dessutom är vilseledande.

I repliken från S, V och MP ser vi inte några argument alls som legitimerar namnet Vidingehem. Frågetecknet kvarstår. Vad vill S, V och MP att det nya bostadsbolaget ska heta?

Patrik Åkesson, KD

Sofia Stynsberg, M

Christina Rosén, L

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.