Ny gymnastiksal och förskola i Urshult – en god lösning

Precis som jag tidigare svarat Kenneth Enelund, i två personliga mail, när han ställt frågan till mig om tillgängligheten i den nya förskolan som ska byggas i Urshult, så svarar jag nu återigen, denna gång i media, att kommunen självklart följer den lagstiftning som finns vid nybyggnation och att den nya förskolan naturligtvis ska vara tillgänglig för alla barn oavsett ålder eller funktionsvariation.
Insändare • Publicerad 14 april 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anette Weidenmark (SD) svarar Kenneth Enelund om gymnastiksalen och förskolan i Urshult.
Anette Weidenmark (SD) svarar Kenneth Enelund om gymnastiksalen och förskolan i Urshult.Foto: Anders Wiklund/TT

Eftersom förskolan planeras vara på andra våningen över omklädningsrummen till den nya gymnastiksalen, så kommer det att finnas hiss, allt enligt regelverk. Och ja, förskolan här är en permanent lösning i stället för att vi hyr dyra paviljonger som varit en tillfällig lösning i Urshult.

I din insändare presenterar du också helt felaktiga siffror vad gäller ekonomi. 13,5 miljoner var de pengar som ursprungligen var avsatt endast för ny gymnastiksal. I måndags beslutade istället ett enhälligt fullmäktige att för 24 miljoner bygga en ny gymnastiksal med omklädningsrum samt två förskoleavdelningar i stället för den paviljong som nu hyrs, vilket i framtiden kommer att generera en kostnadsminskning årligen på 100 000 för bildningsnämnden vad gäller förskolan.

När bildningsnämnden förra året gjorde en undersökning över kommunens idrottshallar och uthyrningen på olika orter visade det sig att gymnastiksalen i Urshult hade en mycket låg uthyrningsgrad. Vi hoppas och tror att detta berott på det mycket dåliga skick som omklädningsrummen varit i på senare år. Genom en ny byggnad för idrott i Urshult hoppas vi skapa ett forum för gemenskap och ökad hälsa i Urshult och vi hoppas gymnastiksalen ska bli till stor glädje för såväl skolbarn som allmänhet.

Anette Weidenmark, Kristdemokraterna, ordförande Bildningsnämnden i Tingsryd

”Genom en ny byggnad för idrott i Urshult hoppas vi skapa ett forum för gemenskap och ökad hälsa i Urshult och vi hoppas gymnastiksalen ska bli till stor glädje för såväl skolbarn som allmänhet.”