Annons

Pandemistöd eller pandemidöd?

Ett öppet brev till Konecranes, Gobrave, New Wave, Rejlers och många fler företag i Kronoberg som har tagit emot pandemistöd och samtidigt delar ut pengar till aktieägarna.
Debatt • Publicerad 7 februari 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mette Adolfsson, vd för Härlundabygden AB.
Mette Adolfsson, vd för Härlundabygden AB.Foto: Karl-Magnus Lundvall

I Häradsbäck har vi satsat mycket för att skapa en levande by som människor vill besöka och bosätta sig i. Med Härlundabygden AB som ägs av tio ideella föreningar har vi utvecklat ett koncept, som vi tror stenhårt på med kafé och restaurang, lanthandel, aktivitetshall och vårt tjänsteföretag Allservice. Utöver det äger vi också vårt tidigare äldreboende och driver det i dag som ett seniorboende. Allt för att skapa service och trygghet i bygden.

Vi lyckades överleva pandemins första och andra våg med hjälp av kapitaltillskott från lojala människor i bygden eftersom vi, på grund av att det är en nystartad verksamhet, inte ansågs berättigade till pandemistöd. Den tredje vågen var ett ytterligare ett dråpslag mot redan ett hårt prövat företag och på väg att knäcka oss, för nu är reserverna slut.

Annons

Vad är därför inte mer naturligt än att vi nu ber de företag som har fått pandemistöd, men samtidigt har haft möjlighet att ge aktieutdelning, om hjälp?

Vårt förslag är att ni sponsrar oss med vardera 10 000 eller 20 000 kronor för att hjälpa till att säkra vår överlevnad men alla bidrag mottages med tacksamhet!

När restriktionerna lättar är ni välkomna med all er personal att fira ert sponsorskap i vår fina aktivitetshall. Stort tack på förhand!

Styrelsen för Härlundabygden AB (svb)

Annons
Annons
Annons
Annons