Annons

Plattformen för morgondagens lösningar finns redan här

Svar till debattartikeln ”Morgondagens lösningar skapar vi tillsammans” i lördagens Smålandsposten.
Debatt • Publicerad 28 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sandra Ruuda, vd för Företagsfabriken.
Sandra Ruuda, vd för Företagsfabriken.Foto: pressbild

Maria Arnholm, Christel Gustafsson och Peter Aronsson öppnar med sin text dörren till ett rum för morgondagens hållbara lösningar.

Vi på Företagsfabriken befinner oss redan i det rummet, vi har det som efterfrågas och välkomnar artikelförfattarnas initiativ med öppna armar.

Annons

Företagsfabriken är en offentligt ägd verksamhet med uppdrag att stötta och omsätta morgondagens tillväxtföretag och föra dem ut på marknaden. Vi är i samhällets tjänst, vi kommersialiserar på andras intressen, inte på vårt eget, vilket skapar jobb och bygger samhällen. Företagsfabriken, som startade 2008, har de senaste åren genomgått ett omfattande förändringsarbete och har i dag stark vind i ryggen. Vårt inflöde av nya hållbara tillväxtföretag i Kronobergs län når all time high och av de pengar våra ägare satsade förra året gav varje krona drygt sju kronor tillbaka.

Företagsfabriken är den regionala plattformen som finns för att attrahera såväl offentlig sektor och näringsliv som universitet. Vårt uppdrag från Vinnova gör att vi är statens förlängda arm för att tillvarata regionala och lokala innovationer. Vi tillgängliggör de verktyg företagen i vårt tillväxtprogram behöver för att göra rätt saker i rätt ordning. Vårt samarbete med experter inom olika branscher i näringslivet gör att vi kan vara en katalysator och en kravställande dörröppnare för våra innovativa nyföretagare.

Vi vill att morgondagens hållbara lösningar ska vara lokala, regionala men även nå ut globalt. Att göra det som företagare är svårt utan tillgång till ett snabbspår där det finns kunskap, verktyg och lösningar. En av Företagsfabrikens viktigaste uppgifter är därför att vara en kvalitetshöjande faktor som främjar ett bibehållet högt tempo för att ta hem marknadsandelar samt tillgång till kapital, där vi erbjuder flertalet finansieringsalternativ.

På Företagsfabriken vill vi redan nu påstå att vi har verktygen som behövs för att tillvarata den enastående entreprenörsanda och innovationskraft som finns i Kronoberg. Plattformen finns, men givetvis finns även stora möjligheter att växla upp och nyttja den mer. Den 9 december anordnar Företagsfabriken en entreprenörsdag på Linnéuniversitetet. Känn er varmt välkomna att diskutera hur vi tillsammans kan göra plattformen för morgondagens lösningar större!

Sandra Ruuda, vd, Företagsfabriken

Fredrik Åberg, styrelseordförande, Företagsfabriken

Annons
Annons
Annons
Annons