Annons

Replik: ”S försöker missleda och skapa oro”

Alliansstyret i vård- och omsorgsnämnden skriver i en replik till Magnus Carlberg (S) att det inte finns något beslut om att ta bort pedagogiska måltider för personer med demens.
Debatt • Publicerad 2 juni 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det finns inget politiskt beslut fattat om att de pedagogiska måltiderna för personer med demens ska tas bort. Det skriver Birgitta Arvidsson (KD) (bilden), Karin Olsson (M) och Annika Hägg Johansson (C).
Det finns inget politiskt beslut fattat om att de pedagogiska måltiderna för personer med demens ska tas bort. Det skriver Birgitta Arvidsson (KD) (bilden), Karin Olsson (M) och Annika Hägg Johansson (C).Foto: Caroline Hammargren

Det som är sorgligt att se är hur Socialdemokraterna i Tingsryds kommun försöker missleda och skapa oro hos medborgarna. Inget politiskt beslut är fattat om att matlagning samt de pedagogiska måltiderna inom den dagliga verksamheten för personer med demens ska tas bort. Det som har hänt är att Alliansen samt SD röstade nej till en skrivelse från Socialdemokraterna som genom denna skrivelse vill politisera innehållet i den dagliga verksamheten. Alliansen menar att detta är en HUR-fråga som professionen ska ha hand om, där politiken inte ska gå in och detaljstyra. Därav var det för vår del självklart att rösta nej till denna politisering av frågor som politiken ska hålla fingrarna borta från och överlämna frågorna om innehållet i den dagliga verksamheten till professionen inom förvaltningen och personalen ute i verksamheterna. Alliansen vill att utredningen som påbörjats ska slutföras och därefter återrapporteras.

”Från Alliansens sida har vi fullt förtroende till förvaltningsledningen och personalen i verksamheten och vi är säkra på att de tillfullo har omsorgstagarnas bästa för ögon.”

Förvaltningen försöker ständigt jobba för att vi ska ha en så bra kvalitet i den dagliga verksamheten som möjligt. Att underkänna förvaltningens möjlighet att utreda hur den dagliga verksamheten ska bli så bra som möjligt för omsorgstagarna och hur man kan ge mer utrymme för individuella behov är ett anmärkningsvärt agerande av Socialdemokraterna i detta.

Annons

Från vår sida är det självklart att vi ger utrymme för att kvalitetssäkra verksamheten i daglig verksamhet för omsorgstagare med demens så att denna blir så bra som möjligt för omsorgstagarna.

Birgitta Arvidsson (KD) ordförande i vård-och omsorgsnämnden

Karin Olsson (M) vice ordförande i vård-och omsorgsnämnden

Annika Hägg Johansson (C) ledamot i vård-och omsorgsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons