GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rösta på M om du vill redigt folk i riksdagen och rejäla reformer i Sverige

Valåret är här. 11 september avgörs vilken riktning Sverige ska ta under kommande år och vilka som ska företräda kronobergarna i riksdagen. Vi vill byta riktning och vara kronobergarnas starkaste röst i Stockholm.
Debatt • Publicerad 7 januari 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fler poliser och längre straff med höjda polislöner, slopade straffrabatter och mer resurser till hela rättsväsendet, utlovar Moderaterna.
Fler poliser och längre straff med höjda polislöner, slopade straffrabatter och mer resurser till hela rättsväsendet, utlovar Moderaterna.Foto: Maja Suslin/TT

Sverige är i ett allvarligt läge. En skjutning per dag och en död per vecka under förra året. Polistätheten är bland de lägsta bland jämförbara länder och var tredje polis överväger att lämna sitt jobb. I dag är fler långtidsarbetslösa än någonsin och 675 000 invandrare saknar egen försörjning. Landsbygden kvävs under rekordhöga bränslepriser, chockhöga elpriser och nya klåfingriga regler från staten.

Det räcker nu. Kronobergarna förtjänar bättre.

Moderaterna går till val på sunt förnuft, ordning och reda, och kraftfulla reformer för en bättre morgondag. Vi har politik för alla områden, men har tre särskilda prioriteringar inför valet och för vårt arbete i er tjänst i Sveriges riksdag:

• För det första ska Sverige bli tryggt igen. Fler poliser och längre straff med höjda polislöner, slopade straffrabatter och mer resurser till hela rättsväsendet. Krafttag mot bidragsbrott stryper en viktig inkomstkälla för organiserad brottslighet. Förebyggande åtgärder som fungerar ska stoppa rekryteringen till gängen. Unga ska känna att knark och kriminalitet har mindre att erbjuda än läxläsning, lovskola och lektioner.

• För det andra ska staten sköta sitt jobb, inte försvåra för ditt liv. Kronoberg får fler klåfingriga byråkrater än nya poliser. Vägarna sköts så dåligt att hastigheterna dras ner. Staten brister i sitt grunduppdrag och tacken är nya regleringar, skatter och pålagor. Landsbygden drabbas särskilt. Vi ska minska företagens regelbörda med 30 procent. Vi ska höja anslagen till infrastrukturen, höja hastigheterna och sänka skatten på bensin och diesel. Nu i januari och februari vill vi tillfälligt slopa skatten på el för att kompensera för rekordpriserna i vinter. Det innebär upp till 4000 kronor för en vanlig villa.

• För det tredje ska vi återupprätta arbetslinjen. Det ska löna sig mer att arbeta och anstränga sig. Mer pengar i plånboken för den som jobbar med nya jobbskatteavdrag. Starkare drivkrafter att jobba när bidragstak och heltidsaktivering för arbetslösa gör att det alltid lönar sig mer att jobba än att leva på bidrag. Fler i arbete när Växjölöftet blir Sverigelöftet. Vi ställer högst krav på den som är utan jobb av alla partier, för att vi bryr oss mest av alla partier om att alla ska ha egen försörjning, en arbetsgemenskap och få bidra till samhället.

Vi har bättre politik för tryggheten än Socialdemokraterna, bättre politik för landsbygden än Centerpartiet (dessutom är vi pålitligare) och bättre politik för integrationen än Sverigedemokraterna. I höstens val ska alla Kronobergare veta att det är Moderaterna som säger som det är och gör vad som krävs för att du ska vara trygg, må bra och ha ett jobb. Vill du ha redigt folk i riksdagen och rejäla reformer i Sverige? Då vill vi få din röst i höst.

Oliver Rosengren (M), riksdagskandidat

Thomas Ragnarsson (M), riksdagskandidat

Sofia Stynsberg (M), riksdagskandidat

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.