1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

SD: Volymmål är medmänsklighet

Sju representanter för Miljöpartiet skriver på debattsidorna att vi behöver medmänsklighet och inte volymmål. Det är sju miljöpartister som samtliga sannolikt lever långt ifrån något utanförskapsområde. Man lever i sin bubbla långt ifrån verkligheten. Som så ofta dessa verklighetsfrånvända miljöpartister gör.

Vi Sverigedemokrater menar att vi i alla lägen måste värna våra egna medborgare framför andra länders medborgare. Välfärden ska gå till svenska medborgare, inte till andra länders. Miljöpartiet hänvisar till asylrättens okränkbarhet. En asylrätt som har urholkats och blivit ett slagträ i debatten som dessutom ska sökas i första säkra land.

Vad Miljöpartiet med många andra missar är att FN:s flyktingkonvention är förenad med paragrafer som debattörerna har stora kunskapsbrister om. För det första: Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. För det andra: Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen så snabbt som möjligt ska kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Asylrätten betyder inte att man har rätt att bo i Sverige. Självklart ska familjer återförenas men det betyder inte att det ska ske i Sverige. Sverige har aldrig varit en human stormakt och kommer heller inte att bli. Det står mer och mer klart för gemene man att Sverige är ett u-land på fler och fler områden. Coronapandemin har belyst det då Sverige ses som pestland med enorma smittorisker och höga dödstal. I ett läge där område efter område går på knäna förespråkar Miljöpartiet att vi ska importera än mer problem till vårt samhälle.

Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Så länge vi har utanförskapsområden i Sverige ska volymmålet vara noll och helst en stor och snabb återvandring, som den Danmark nu har lyckats med. Att färre har sökt asyl beror så klart på stängda gränser vilket Miljöpartiet har missat.

Christer Svensson och Pernilla Wikelund, SD Växjö

Läs mer

Växjö

Växjö/Alvesta: Bilister körde rattfulla – får kraftiga böter

Två bilförare har dömts vid Växjö tingsrätt för rattfylleri.

Reportage

Hon fyllde 100 år – fick besök av blåsorkester

Karin Reuterback blev överraskad på sin 100-årsdag när Kronobergarnas musikkår dök upp i hennes trädgård och började spela.

Golf

Starkt formbesked från Björk – trea i England

Växjögolfaren Alexander Björk kom trea i i Europatourtävlingen i engelska Birmingham.

ishockey

Bekräftat: Drury klar för Lakers

Nu är det officiellt. Centern Jack Drury spelar i Växjö Lakers kommande hockeysäsong.

SHL • Samlas för ny säsong på måndag

Så bra är Lakers – lagdel för lagdel

Betyg på säsongens trupp.

fotboll

Här är Östers jubileumströja

I kvällens bortamatch mot Degerfors kommer Öster för första gången att spela i bortatröjan som tagits fram speciellt med anledningen av föreningens 90-årsjubileum.