GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Smaklöst utspel

Svar till Socialdemokraterna angående tillägg till pensionärer (Smålandsposten den 9 april).
Replik • Publicerad 16 april 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Artikelskribenterna anser att S tar åt sig äran för en pensionsreform som man från början var starkt emot.
Artikelskribenterna anser att S tar åt sig äran för en pensionsreform som man från början var starkt emot.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Socialdemokraterna hade en debattartikel i lördagens Smålandsposten, genom Ardalan Shekarabi, Tobias Baudin och Robert Olesen.

En debattartikel där de beskriver och tar åt sig äran av att de presenterat ett förslag om ett garantitillägg, som kommer att ge en halv miljon pensionärer 1 000 kronor mer i månaden redan i höst.

Sanningen är att detta förslag kom från Vänsterpartiet och nu genomförs tillsammans med Socialdemokraterna.

Från början var S motståndare till förslaget. Vänsterpartiet och Nooshi Dadgostar fick hård kritik för att vi ställde krav på Magdalena Andersson att höja fattigpensionärernas pensioner.

Så det känns konstigt och ganska smaklöst att S nu tar åt sig äran för en reform som V drev igenom trots starkt motstånd från S.

Det allra viktigaste är ju självklart att de sämst ställda pensionärerna äntligen kan få en ordentlig ökning, och vi i Vänsterpartiet välkomnar att vi även har fått med oss S och MP i denna fråga.

Vänsterpartiet kommer givetvis även fortsättningsvis att driva frågan om höjda pensioner.

Ulrika Schön och Eva-Britt Svensson, Vänsterpartiet Växjö

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.