Annons

Socialdemokraternas valnerver har slagit till

Martina Forsberg leder opposition i utbildningsnämnden och fortsätter påstå att alliansen gör besparingar på skolan. Det märks att valnerverna har slagit till hos Socialdemokraterna när man så fräckt fifflar med sanningen i medierna.
Replik • Publicerad 10 juli 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Norregårdskolan.
Norregårdskolan.Foto: David Johansson

Vi genomför inga besparingar på Norregårdskolan eller på någon annan skola. Däremot professionaliserar vi vaktmästarrollen för att vaktmästarna ska få bättre förutsättningar och fler kollegor i sin yrkesroll. Det är viktigt att veta att den totala mängden elevassister på Norregårdskolan behålls intakt. Det innebär att elever som är i behov av stöd självklart ska få det, när de behöver.

Situationen på Norregårdskolan är däremot olycklig. Att flera så viktiga resurser lämnar vid samma tidpunkt är inte bra för eleverna. Därför är det extra viktigt att få till en bra inre organisation på skolan, och där har vi stor tilltro till ledningen på Norregårdskolan.

Annons

Summa summarum: inga besparingar på Norregårdskolan görs. Antalet timmar där det kommer att finnas resurser i form av elevassistenter kommer att vara desamma som tidigare. Vi vill att varje elev som behöver stöd – ska få det.

Alliansen i utbildningsnämnden

Ida Eriksson (M)

Torgny Klasson (L)

Tina Sturesson (C)

Åsa Björkman (KD)

Annons
Annons
Annons
Annons