Annons

Storstadskult - är det ny centerpolitik?

Det finns all anledning att spekulera i vad det är för slags krafter som är i omlopp i Centerpartiet. Finns det en dold agenda som innebär att Centern efter valet bland annat överger de viktiga landsbygdsfrågorna och öppnar för ytterligare försämringar för pensionärer?
Insändare • Publicerad 4 december 2017
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I Kronobergs län petar man Centerns främste landsbygdsförespråkare Eskil Erlandsson. Toppkandidaten Per Schöldberg har i stället för att investera på landsbygden i Växjö kommun med näbbar och klor kämpat för ett nytt kommunhus för 700 miljoner kronor, enligt flera bedömare helt onödigt.

Som lök på laxen har han valt att kalla det för stadshus. Är det en sådan företrädare landsbygdsborna vill ha?

Annons

I Östergötland har på liknande sätt erfarne Staffan Danielsson, 70, ersatts med CUF-ordföranden Magnus Ek, 23. Det finns ingen som helst anledning att tvivla på att Magnus Ek är en duktig politiker men naturligen tar det flera år innan han kommer upp i Danielssons klass. I och med valet av Magnus Ek på första plats missar Centern att stoltsera med en representation i riksdagen i åldersgruppen 65-plus, som är katastrofalt underrepresenterad.

För landsbygdsbor och pensionärer, särskilt de som är invanda centerväljare, finns det nog anledning att tänka en gång extra innan man avger sin röst 2018.

Bernt Gustafson, pensionär och landsbygdsbo

Annons
Annons
Annons
Annons