GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sverige borde vara lejon men är möss

Sverige den humanitära stormakten, Sverige det upplysta landet, Sverige det progressiva landet. Sverige lägger stolthet i vad man projekterar ut till omvärlden som kommersiella luftslott, men landets skam och skuld är långt mer öppen för alla att se, skammen av att vi inte försvarar samma värderingar vi påstår oss älska, skammen av att vi medvetet ignorerar vårt eget folks lidanden.
Alexander Brännlund, styrelseledamot KDU Kronoberg, tycker att den svenska regeringen står tafatt inför det att antalet våldsbejakande islamister i landet har ökat.
Alexander Brännlund, styrelseledamot KDU Kronoberg, tycker att den svenska regeringen står tafatt inför det att antalet våldsbejakande islamister i landet har ökat.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi är räddhågsna möss där vi borde vara lejon, och vi talar och agerar som att hoten inte finns där. Svenska terrorforskare larmar konstant om öppen radikalisering och rekrytering till IS-ranker, till våldsbejakande extremism, men inget görs åt saken. Så många som 300 svenskar är kända till att ha rest utomlands för att ansluta sig till det demoniska kalifatet IS, vilket har gjort oss förtjänta av en tredje plats på länder i Europa med flest anslutna till terrororganisationen per capita. Av dessa rapporteras 150 som hemkomna, men näst intill ingen av dem har dömts.

Antalet våldsbejakande islamister i landet har ökat. Trots denna situation som borde starta en eld av handlingskraft i ett lands regering, så står den svenska tafatt och negligent. Parallella samhällen utvecklas i stadig takt utan åtgärder och spär på segregation mellan svenskar och invandrare från länder med stort muslimskt inflytande som öppnar dörrarna för extremism. Malmö är en krigszon av icke-kompatibla grupper ihopträngda i multikulturalismens namn, med synagogor som ständigt vandaliseras, judar som misshandlas, människor som skjuts på öppen gata mitt på ljusa dagen och terrorattentat mot polis och myndigheter. Imamer blir avslöjade för att sprida hatbudskap mot västvärlden och judar och få av dem blir ens utvisade.

Om Sverige inte ska gå en mörk framtid till mötes, om Sverige ska återta den värdighet man har sålt, så måste enorma reformer utföras. En ny regering som tar hoten på allvar är det första, JÖK-partierna har varit lika nonchalanta och ignoranta till dessa förhållanden som dess rödgröna föregångare och har lagt energi på att rasiststämpla de som varnar, förvränga bilden av Sveriges situation för sin egna image skull, och promota öppna och kontrollösa gränser mitt i en tid när infiltrerande terroragenter för IS slingrar sig runt Europa och har åtskilliga blodsdåd bakom sig under åren. Sverige måste även reformera polisväsendet och rättsväsendet, förstärk polis med tillräckliga resurser för både förebyggande och bevakande insatser och utöka officerares befogenheter. Skärp straffsystemet för brott, särskilt terrorism som är att klassa som högförräderi och inget mindre.

Det är på tiden att det skulle vara nog nu.

Alexander Brännlund, styrelseledamot KDU Kronoberg

"Om Sverige inte ska gå en mörk framtid till mötes, om Sverige ska återta den värdighet man har sålt, så måste enorma reformer utföras."

Läs mer